Milliyetçi Hareket Partisi Sinop İl Başkanı Fahri Ulusoy yaptığı yazılı açıklamada, Sinop'ta yapılan seçim çalışmaları sırasında AK Partili kadrolarının kendilerini yok saymasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğini söyledi. 

Ulusoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bildiğiniz üzere Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin  tavsiyeleriyle Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında Cumhur İttifakı kuruldu. Özlenen tablo ülke genelinde Cumhur İttifakının başarılı olması ve TBMM'de MHP güçlü bir şekilde çoğunluk sağlamasıdır. Bu minvalde ilimiz Sinop'ta arzu edilen nokta: MHP ve AK Partinin birer milletvekili almasıdır. Zaten AK Parti üç dönemdir milletvekilliğinin 1 tanesini almakta diğer milletvekilini CHP'ye kaptırmaktadır.

Bu durumda AK Partinin Sinop'tan iki milletvekili alması mümkün değildir. Bu vesileyle son günlerde, AK Parti milletvekili adayları ve AK Parti temsilcileri Cumhur ittifakına aykırı hareket ettikleri ve Cumhur İttifakına zarar verdiklerini saha çalışmalarımızda öğrenmiş bulunmaktayız. Seçmenden aldığımız bu izlenimler üzerine, gerekli basın açıklamamızı vatandaşlarımıza paylaşmak mecburiyeti doğmuştur. Sanki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçime girmiyormuş gibi algı oluşturmaya başlanmıştır. AK Partinin bu davranışının aksine, Milliyetçi Hareket Partisi, bu seçimlere son derece önem vermekte ve Sinop ili genelinde var gücüyle çalışmaktadır.

Allah'ın (C.C) izniyle de Milliyetçi Hareket Partisi, Sinop'tan milletvekili çıkaracaktır. Şahsi ihtiraslarımızı bırakıp, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Ülkücü kadrolar Sinop'un her noktasında çalışmakta ve gücümüze güç katmaktadır"
Editör: Vitrin Haber