İYİ Parti Sinop il teşkilatı, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Genel Başkan Meral Akşener için çalışmalara başladı. 

Partililer 4 Mayıs 2018 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren imza vermek için seçim kurulu önünde sıraya girdi. 
Sabah saatlerinde Sinop Adliye binası içerisinde bulunan Seçim Kurulu önüne gelen İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Ceyhan Demir, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Hasan Aslan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan ve çok sayıda partili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Adayı olması için imza verdiler. 

Adliye önünde bir açıklama yapan İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Ceyhan Demir, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını söyledi. Demir; “Hepimiz 24 Haziran’da oy kullanacağız. 24 Haziranda oy kullanırken her birimiz kendimize bir soru soracağız. Bundan sonra ülkemizi tek akıl mı yönetsin, yoksa ortak akıl mı yönetsin. Bu soruyu kendimize sorup iç sesimiz vicdanımız ne diyorsa ona göre oy kullanacağız.
Ancak ben şunu söyleyeyim, OHAL şartlarında referandumda tam olarak ne olduğu, nasıl bir yönetim olduğu anlaşılmayan o tek akıl, tek adam rejiminin, ne demek olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Milletimizde bunu şimdi daha iyi anlıyor. 
Torba yasalarla, tek kişilik kararnamelerle akşam söylenip sabah yapılan uygulamalarla, başbakanın, bakanların, bürokratların haberi olmadan alınan kararlarla yönetilen tek akıl ülkesinde geldiğimiz durum bugünkü durumdur” dedi. 

100 BİN DEĞİL 1 MİLYON İMZA TOPLAYACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza kampanyasına gerek olmadığının altını çizen İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Ceyhan Demir, Genel Başkan Akşener’in arzusu üzerine başlatılan kampanyaya vatandaşların büyük ilgi göstererek 100 bin değil, 1 milyon imza toplanacağına emin olduklarını söyledi. Demir; “Bilindiği gibi İYİ Parti mecliste gurubunu kurdu. İmza kampanyasına gerek kalmadan, gurup kararıyla da cumhurbaşkanı adayı gösterilebilirdi diyen Ceyhan Demiri ancak sayın genel başkanımız Meral Akşener, milletin karşısına çıktığında kürsülerden ben 100 bin imza toplayarak aday olacağım dedi bu sözünü tutmak için 100 imza kampanyasını başlattı. Bu aslında Meral Akşener’in ülke yönetiminde ne kadar kararlı olacağını, millete verdiği sözleri hangi ölçüde tutacağının da bir göstergesidir. 100 bin imza bir günde bile toplanabilir. Ancak bu imzaların toplanması ile alakalı biliyorsunuz şu anda iktidar kanadından ya da cumhur ittifakı olarak adlandırılan yapılan bir takım suçlamalar da var. Bu açıklamaları talihsiz açıklamalar olarak yorumluyoruz. Bugün buraya imza vermek üzere gelen insanları farklı değerlendirmek, bir terör örgütünün üyesi gibi göstermek doğru değildi. Ben, milletimizin buna karşı tepki göstereceğini, 100 bin imza yerine bu kez 500 bin, 1 milyon imza toplanacağına inanıyorum. 

İmza kampanyamızı bugün başlatıyoruz ve ayın 9’una kadar da devam edecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere sabah 8 akşam sekiz arasında vatandaşlarımız imza verebilecekler. Bu imza kampanyası aynı zamanda bir seçim çalışması da olacak. Böylece biz seçim çalışmalarını da bugün bu kampanya ile başlatmış olduk. Milletimize, memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından İYİ Partililer imza vermek için adliye içerisinde bulunan seçim kuruluna geçti. 
 
Editör: Vitrin Haber