Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop'a geldi.  Burada ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret eden Bakan Özhaseki, Valilik şeref defterini imzalaması ardından, Vali Hasan İpek, Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül ve daire müdürleri ile kısa bir toplantı yaptı.

Daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yoğun programı nedeniyle Sinop ile ilgili projelerin tam anlamıyla görüşülemediğini ancak ilerleyen aylarda Sinop’a ayrıca gelerek bu projelerle ilgili detaylı görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Özhaseki; “Bugün ülkemizin en güzel, en huzurlu şehirlerinden bir tanesi olan Sinop’tayız. Daha öncelerde sayın vekilimizle birlikte Sinop’a gelmeyi, şehircilik açısından burası ile ilgili çeşitli istişarelerde bulunmayı hep planlamıştık ama kısmet olmadı. Bugün bir başka vesile ile gelmiş bulunuyoruz. Ziyaretimiz hasebiyle Sayın Valimizin brifingini de dinledik, bakanlığımıza ait il müdürlüklerinin brifingini dinledik. Bunun yanı sıra değerli belediye başkanımızla istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde daha geniş zamanlı Sinop’a gelip, burası ile ilgili düşündüklerimizi geleceğe yönelik Sinop ile ilgili yapılabilecek bir takım projelerle alakalı görüşmek istiyorum. Bugünkü programımız biraz yoğun. İlçelerimizde birer saat arayla programlarımız var. Bu sebeple bazı konuları tam anlamıyla istişare edememiş olabiliriz. Ancak 21 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapmış ve daha sonra Ankara’da bu işlerle hala iştigal edip devam eden birisi olarak benim de aktarmak istediklerim var. Böyle bir coğrafya kolay kolay herkesin eline geçmez. Burada yapılabilecek olanlar da belli. O noktaları da Sayın Valimiz, değerli milletvekilimiz ve belediye başkanımız Ankara’ya gelecekler, belediye başkanımızın birkaç tane sorunu var onları da getirecekler, bu konuları masaya yatıracağız, ilgili genel müdürlerimizi çağıracağız, konular üzerinde çalışacağız. Ama benim sözüm 1-2 ay içerisinde muhakkak Nazım beyin misafiri olarak geleceğim ve burada Sinop ile ilgili neler yapılabiliri konuşacağız. Biliyorsunuz 81 vilayetimiz var ve bu 81 vilayetimizin kendine has avantajları ve dezavantajları var. Her vilayet birbirine benzemez. Her vilayet aynı kalkınma modeli ile geleceğe adım atamaz. Çünkü Kars’a bakarsınız belki hayvancılık öndedir. Antalya’ya bakarsınız turizm öndedir. Yani turizm şehrinin planlaması, hayvancılık veya ticaret şehirlerinin planlamaları ayrı ayrıdır. Bu bölgelerde yapılacak tüm yatırımlarda o şehrin avantajlarını daha yukarılara çekebilmek için yapılır. Bu açıdan bizim biraz daha geniş zamanlı Sinop’ta oturup tartışmaya, görüşmeye istişareye ihtiyacımız var. Bende yıllarca belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak, eğer Sinop’a az da olsun bir katkım olursa çok mutu olacağım” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, valilik ziyareti ardından AK Parti İl Başkanlığına hareket etti.
Editör: Vitrin Haber