Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) parti meclisinin aldığı karar doğrultusunda Sinop ile birlikte 55 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapılıyor. Sinop'ta 5 aday adayı için ön seçime gidilirken, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise, İstanbul'dan kontenjan adayı olduğu için ön seçime girmiyor.

İl eski başkanı Mustafa Acun, Merkez İlçe eski başkanı Barış Karadeniz ile, Cemalettin Yılmaz, Salim Akbaş ve Erdinç Şimşek'in aday adayı olduğu Sinop'ta 3 bin 333 partili, milletvekili adayının belirlenmesi için 9 ilçe ve 14 sandıkta hakim huzurunda ön seçime gitti. Sinop merkezde ise CHP üyeleri Cumhuriyet İlkokulunda oy kullandı. Saat 08.00'da başlayan ön seçim, 17.00'a kadar devam edecek. 

Tamamen demokratik bir şekilde seçime gittiklerini belirten CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, sürecin tüm Sinop için hayırlı olmasını diledi. Kadir Yavuz; "Hayırlısı olmasını diliyoruz. Akşam saatlerinde sonuçlar belli olacak. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa, üyelerin takdiri neyse biz o isimle seçime gideceğiz" dedi. 

Editör: Vitrin Haber