AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi öncesinde il ve ilçelerde yapılacak olan kongrelere ilişkin açıklamada bulundu. Tokmak, il kongresinde aday olup olmayacağı sorusuna cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Tokmak, 5. Olağan Kongre süreci ile ilgili parti binasında yaptığı basın toplantısında kongrelerin, köy ve mahallerde Ekim ayı içerisinde aynı gün ve saatte, ilçelerde 1 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında, il kongrelerinin ise 22 Kasım 2014 - 22 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.


Kongrelerin millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağı olduğunu söyleyen Tokmak, "AK Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir. AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle, darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir. AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır. 

AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır" dedi.

İşte kongre takvimi
AK Parti konrelerinin Türkiye’nin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağı olduğunu söyleyen Cengiz Tokmak, kongre takvimi hakkında bilgi verdi. Tokmak sözlerine şöyle devam etti; "Kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. 

İlimiz / ilçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde 13-14 Ekim 2014 günlerinde günü aynı yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecektir.

Sinop il kongresi ne zaman?
Basın mensuplarının Sinop İl Kongresinin ne zaman yapılacağı sorusuna Tokmak; "Kongre tarihlerini daha belirlemedik. Değimiz gibi ilk olarak delege seçimlerimizi yapacağız. Önce ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. İl kongresini de Şubat ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Ama Kasım ve Aralık aylarında ilçe kongrelerimizi yapacağız. Tabi bu bir süreç" ifadelerini kullandı. 

Tokmak aday olup olmayacağı sorusunu yanıtladı
Gazeteci Serhat Özşahin'in 'Peki siz kongrede aday mısınız' sorusuna Cengiz Tokmak; "Değerli arkadaşlar. Şimdi tabi öncelikle ilçe kongrelerimizi birlik beraberlik ruhu içerisinde aynı ruhla yapmamız lazım. Biz bu süreci öncelikle tamamlayacağız. Ocak ayında inşallah genel merkezimizle yapacağımız istişarelerle kararımızı veririz. Biz biliyorsunuz dava adamıyız. Görev istenmez verilir anlayışıyla yol yürüyoruz. 2009'da il başkanlığına bir talebim olmadan il başkanı oldum. Çağrıldık, değerlendirildik ve yaklaşık 5 yıldır il başkanlığı yapıyorum. Önümüzdeki süreçte il başkanlığı kongresinden önce yine genel merkezimizle istişarelerimizi yaparız ve kamuoyuna aday olup olmadığımızı o süreçte açıklarız" diye konuştu. 

Toplantıya Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, meclis üyeleri, ilçe başkanları, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile basın mensupları katıldı. 

Haberimizi VİDEOLU izleyebilirsiniz...