AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş ve AK Partili gruba halk toplantısı sırasında yapılan silahlı saldırı ardından AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ve Milletvekili Adayı Nazım Maviş ilk açıklamasını Vitrinhaber'e yaptı.

Saldırı ardından İl Başkanı Ali Çöpcü, Nazım Maviş ve Teşkilat üyeleri, Özel İdare Lokali'ne geçti. Haberin duyulması ardından çok sayıda vatandaş lokale gelerek teşkilat üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner'de lokale gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, olay hakkında bilgi aldı. 

Alanda çocuklar ve bayanlar vardı!
Alanda bayan ve çocukların olduğunu ve özellikle çocukların korktuğunu belirten İl Başkanı Ali Çöpcü, saldırıyı kınadı. Çöpcü; "Toplantımızı bitirmek üzereydik. Soru-cevap bölümüne geldiğimizde bir silah sesi duyuldu. Biz çocuklar yapıyor diye düşündük. Ardından sesler yükselince birkaç el silah sesi oldu. Sonra 'Dağılın' diye sesler yükselmeye başladı. Çocuklar ve bayanlar vardı. Onların sesleri ve çığlıkları ardından olay sona erdi" dedi. 


Bu saldırı partimize yapılmıştır!
Her şeyin bir anda yaşandığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, bu tür olayların kendilerini yıldırmayacağını ve seçim çalışmalarının daha da hız kazanacağını söyledi.  Nazım Maviş; "Biz tabi bu olayın münferit bir olay olarak düşünüyoruz. Biz bu güne kadar seçim çalışmalarını bütün siesi partilerimiz ve onların adaylarıyla gayet düzeyli bir ilişki içinde götürdük. Ne yazık ki bu akşam istemediğimiz bir durumla, saldırıyla karşılaştık. Bu saldırı partimize ve partimizi temsil eden kişilere yapılan bir saldırıdır. Saldırganın bir an önce yakalanmasını ümit ediyoruz. Şunu söylemek gerekiyor; geride kalan 30 günlük süreçte teşkilatlarımızla hiç bir biçimde tedirginliğe kapılmadan, kararlılığımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Sinop'ta 2-0'ı yapacağız. Bundan hiç endişe duymuyoruz. Sadece üzüntümüz, orada çocuklar, gençler ve kadınlar vardı. Onların tedirgin olması bizi üzdü. Hamdolsun herhangi bir vatandaşımız yaralanmadan, herhangi bir vatandaşımıza sıkıntı gelmeden bu olayı atlattık. Bu en büyük teselli kaynağımız. 

Biz yolumuza devam ederiz
Bundan sonraki süreçte, seçim sürecinin herhangi bir olaya mahal bırakmadan sürdürüleceğinden hiç bir kuşkumuz yok. Bunun inşallah ilk ve son olacağını tahmin ediyoruz. Hiç bir siyasi partimizin, hiç bir adayımızın böyle bir durumla karşılaşmasını temenni etmeyiz, istemeyiz. Bununla ilgili gerekli tedbirlerde alınacaktır. Tedirgin olacak bir şey yok. Bütün arkadaşlar gayet iyiler. Biz de durmadan yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber