AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Sakarya caddesini ben cadde olarak değil, Sakarya Bulvarı olarak görmek isterdim. Sinop'un meydanlara ve bulvarlara ihtiyacı var"

Parti çalışmaları kapsamında Sinop'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesini ziyaret etti. 

Bir şehirde olması gerekenler yok
Erdem, beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş ve AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü ile birlikte kentin tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra MÜSİAD Sinop Şubesini de ziyaret etti. Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve MÜSİAD yönetimi ile uzun süre sohbet eden Ekrem Erdem, STK'ların önemine değinerek, Sinop'ta STK'ların bir çok konuda öncü olabileceğini söyledi. Sinop'un çok güzel bir şehir olmasına karşın çok sayıda eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Erdem, bir şehrin meydanlarının ve bulvarlarının olması gerektiğini belirterek, "Bir şehirde meydanlar, bulvarlar, uçsuz bucaksız parklar olmalı. Sosyal donatı merkezleri olmalı. Soruyorum sizlere: bunlardan hangisi var Sinop'ta? Mesela Sakarya caddesini ben cadde olarak değil, Sakarya Bulvarı olarak görmek isterdim" dedi. 

Öğrenci sayınız az!
Sinop'tan dışarıya olan göçün geri çevrilmesi gerektiğini belirten Ekrem Erdem, özellikle emeklilerin tekrar dönüşünü sağlamanın yollarına bakılmanın önemli olduğunu dile getirdi. Sinop Üniversitesinde ki öğrenci sayısının artması gerektiğini kaydeden Erdem; "5 bin öğrenci Sinop için çok az.  Sinop 5 binlerden değil 50 binlerden bahsetmeli. Yani Sinop bunu kaldırabilir. Bu arada  siz MÜSİAD üyelerine de önemli görevler düşüyor. Sinop'u ayağa kaldıracak olanlar Sinoplular. Sinop'ta tarih var, kültür var, doğal güzellikleri de var. İyi bir yerel yönetim burayı farklı bir hale getirebilir" diye konuştu. 
Sinop'a bin kişilik öğrenci yurdu
MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'de MÜSİAD'ın Sinop'ta ki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gökmen öncelikle olarak, hükümlüler ile sivil işçilerin birlikte çalıştığı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan ve Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda faaliyete geçen tekstil fabrikasını anlattı. Sinop'un tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi yönünde yaptıkları çalışmaları da anlatan Gökmen, Türk-Arap Turizm zirvesini Sinop'ta yapmayı planladıklarını dile getirdi. Sinop'ta eğitim noktasında çalışmalarının olduğunu hatırlatan Ahmet Hilmi Gökmen, bin kişilik öğrenci yurdu için MÜSİAD öncülüğünde başlattıkları proje için ön protokolün geçtiğimiz hafta imzalandığını, projenin kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini ve bin kişilik öğrenci yurdunun yapılıp KYK'ya teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, ziyaret sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'e Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda imal edilen gömleklerden hediye etti.