Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, beraberindeki Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu ile birlikte Gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret etti. İlk olarak gazetemiz çalışanlarını çalışma ofislerinde ziyaret eden Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, gazetemiz çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi. Daha sonra Gazetemiz Kurucu Müdürü Serhat Özşahin ve Yazı İşleri Müdürümüz Ali Fuat Özşahin ile sohbet eden Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, yaklaşan 24 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DEĞİL, BU SİSTEMİN GETİRECEKLERİNE KARŞIYIZ
Saadet Partisi olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirten Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, başkanlık sisteminin kuvvetler ayrımını yok sayacak olmasına ve TBMM’nin görevlerini zayıflatacak olmasına karşı olduklarını söyledi. İnce; “16 Nisan’da bir referanduma gittik. Referandumda başkanlık sistemini çoğunlukla kabul edildi. Ama başkanlık sisteminin kuvvetler ayrımını yok saydığını ve TBMM’nin görevlerinin zayıflatıldığını “EVET” diyen arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun bilmediğini arazide çalışırken görüyoruz. Biz Saadet Partisi olarak Başkanlık sistemine karşı değiliz belirttiğimiz gibi kuvvetler ayrımının yok sayılmasına, Meclis’in zayıflatılmasana karşıyız.
Türkiye´de bir hava estirilmeye çalışıyor. Benden değilsen sen vatan hainisin anlayışı ile Aziz milletimizi kutuplaştırmayı başardıkları arazi çalışmalarında rast geliyoruz. 
Milletimiz maalesef bir gerilim ve kutuplaşma içine düşürülmüş bulunuyor. Hava, su kadar huzura muhtacız. Sadece bugün değil, birçok vakit ülke olarak büyük badireler atlattık. ‘Alevi-Sünni, Kürt-Türk, şu partili-bu partili, muhafazakar-liberal, sağcı-solcu’ denilerek kardeş kardeşe düşman edilmeye çalışıldı” dedi. 

BİZİ VATAN HAİNİ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Saadet Partisinin de içinde bulunduğu millet ittifakı dolayısıyla bu ittifakın içinde bulunan HDP ile Saadet Partisinin yan yana gösterilmeye çalışıldığını ve bu görüş üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği isime müsaade eden ve seçim propagandası için hazineden 80 milyon dolar para aktaranların masum kabul edilirken kendilerinin vatan haini ilan edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı. İnce; “Şimdi Saadet Partisini HDP ile yan yana göstermeye çalışan ve bunun üzerinden algı operasyonu yapan arkadaşlarımız var. Biz onlara acıyoruz, bilselerdi yapmazlardı diyoruz. Biri cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gerekli evraklar içerisinde adli sicil kaydının temiz olması lazım, bu şahıs suçlu ise niye temiz kağıdı verdi adalet bakanlığına bağlı savcılıklar. Bu şahsı aday gösteren parti HDP bu seçimde toplam 80 milyon dolar hazineden para verildi, kim verdi bu parayı? Bu şahsı TRT seçim propagandasına çıkaran devlet kurumu değil mi? Kendileri hukuken TRT ye çıkması gerek derken alkış kopuyor, biz hukuken aday olabiliyorsa dışarı çıkması gereklidir dediğimizde vatan haini oluyor veya milletimize öyle algılatıyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ HAK ETTİĞİ KONUMA TAŞIYACAĞIZ
Saadet Partisi olarak iktidara gelmeleri halinde Türkiye’yi her anlamda daha güçlü bir ülke konumuna getireceklerinin altını çizen Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, mücadelelerinin milletvekili sayısıyla, bakanlık pazarlığıyla ölçülecek bir mücadele olmadığını, mücadelelerinin hak yiyenlere karşı, hakkı yenenlerin mücadelesi olduğunu belirtti. İnce; “Biz Saadet Partisi olarak iktidara geldiğimiz takdirde öncelikle kuvvetler ayrımının varlığını koruyacağız ve Meclis’imizi daha güçlendireceğiz. Ülkemizde her kesimin eşit bir şekilde yaşamasını ve adalet ekseninde yönetilmesini sağlayacağız. Tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine ivedi bir şekilde geçiş yapacağız. Ağır sanayi hamleleri ile özellikler Anadolu şehirlerimize geri dönüşleri hızlandıracağız. Dış politikadaki çıkmazlığa son verip doğru adımlar atarak, dış politikada şahsiyetli bir Türkiye haline getireceğiz. Tarım bitmiş durumda, yeniden tarım politikaları çizilecek ve çiftçinin yüzünü güldüreceğiz.Çocuklarımız neşesiz, gençlerimiz işsiz, annelerimiz umutsuz, babalarımız çaresiz. Ekonomik, sosyal, ahlaki bir bunalımın içinde sürüklenip duruyoruz.
Üniversite mezunu işsizlerin, eli nasırlı, yüreği hüzünlü çiftçilerin, “fabrikası haraç mezat elden çıkarılan şeker işçisinin”, üretimine kota konan pancar üreticisinin hakkını arıyoruz.
Bir gece ansızın bir kararname ile işinden, eşinden, aşından edilenlerin hakkını arıyoruz. Açlığa mahkum edilen emeklinin, asgari ücretlinin hakkını arıyoruz. Sadece seçim öncesi hatırlanan esnafın hakkını arıyoruz. Hukuksuzluğa karşı hukukun, kararnameye karşı kanunun mücadelesini veriyoruz.
Biz hep doğru olana talip olduk. Bizim mücadelemiz milletvekili sayısıyla, bakanlık pazarlığıyla ölçülecek bir mücadele değildir. Bizim mücadelemiz hak yiyenlere karşı, hakkı yenenlerin mücadelesidir” dedi.

SİNOP’U GÖÇ VEREN İL OLMAKTAN KURTARACAĞIZ
Sinop’un en çok göç veren iller arasında olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, Sinop’ta yatırımların yapılmasına öncü olarak artacak istihdam ile birlikte ildeki göç oranlarını düşürmeyi amaçladıklarını belirtti. İnce; “Bendeniz milletvekili olarak seçilirsem Sinop’umuzun her ilçesine bir irtibat bürosu açarak hemşerilerimin ne sıkıntısı var ise o bürolarda görüşüp, dertleşip nasıl çözüme varacağımızı birebirde halletmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Bu çalışma ile tüm Sinoplu hemşerilerimizin sorunlarını dinlemek ve elimizden geldiği sürece tüm sorunları çözüme kavuşturmak olacaktır.
Sinop’umuz en çok göç veren illerin arasında yerini almış ve Türkiye’nin en yaşlı şehri durumda. Bu görüntüden anladığımız kadarıyla göçü önlemek adına bugüne kadarki vekil arkadaşlarımızın bir gayreti olmadığını görüyoruz. Biz bu işi kendi işadamlarımız ile halledecek gücümüzün olduğu kanaatindeyiz. İşadamı hemşerilerimiz ile görüşeceğiz, yatırımlarını memleketlerine yapmasını öncüleyeceğiz. Yani önceliğimiz Sinoplu işadamlarımız, öncülüğümüz Sinop’umuza yatırım. Bir sonraki adımı ise Karadenizli işadamlarımız olacak.

Gelin bir olalım, el ele verelim. İçine düşürülmüş olduğumuz bataklıktan birbirimize el atarak, umut olarak çıkalım. Gelin el ele verelim. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe umutla baksın. Annelerimiz çocuklarının geleceğinden emin olsun. Çalışanlarımız korkusuz bir şekilde, endişe duymadan yastığa başını koysun” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin’e, Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından yazılan “Davam” isimli kitabı hediye etti.