Saadet Partisi Durağan İlçe Başkanı Menderes Piyaloğlu, parti genel merkezi tarafından, vatandaşların cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulabilecekleri bir kitapçık hazırlandığını söyledi.

SP Genel Merkezince hazırlanan “Anayasa değişikliği ne getiriyor? Ne götürüyor? adlı kitapçıkta halkın sorularının cevap bulduğunun altını çizen Başkan Menderes Piyaloğlu, tüm vatandaşları 16 Nisan öncesi bu kitapçığı okumaya davet etti. 
Piyaloğlu; “Peki bu kitapçıkta ne anlatılıyor; iktidarın Cumhurbaşkanlığı dediği sistemin halkımızın huzurunu ve güvenini temin etmediği, mahkemelerin tarafsızlığını garanti altına almadığını, toplumun barış içinde yaşamasını temin etmediğini örnekleri ile anlatılıyor. Ne diyor; anayasalar Medine sözleşmesinde olduğu gibi bir toplumdaki farklı insanların karşılıklı hak ve özgürlüklerini güvence altına almasının esas olduğunu belirtiyor ve getirilen değişikliğin bundan uzak olduğunun altı çiziliyor. O nedenle biz vatandaşlarımızın değişikliği okumalarını, anlamalarını vicdanları test etmelerini, ülkemizin huzuru, refahı, saadeti ve akıbeti için; niyet hayır, akıbet hayır, şüphesiz ki mutlak güç ve kudret sahibi yalnızca cenabı HAK’tır, Allah ülkemizin ve milletimizin yardımcısı olsun” dedi. 
Editör: Vitrin Haber