CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, nükleer santral kurmak yerine, Sinop'ta daha önce kapatılan orman bölge müdürlüğünü açacaklarını söyledi. 

Karadeniz, seçim çalışmaları kapsamında Geze ilçesinde seçmenlerle bir araya geldi. Çeşitli programlara katılan Karadeniz, CHP'li Gerze Belediye Başkanlığı’nın Muharrem Ayı etkinlikleri dahilinde düzenlediği aşure dağıtımında vatandaşlarla buluştu. 

Muharrem ayının birlik ve beraberliğe, ülkenin huzuruna ve barışına vesile olmasını dilediğini kaydeden Barış Karadeniz, projelerini bir bir sıraladı. Nükleer santral yerine kapatılan müdürlükleri açmakta kararlı olduklarını dile getiren CHP'li Barış Karadeniz: "Nükleer santrali kurdurmayacağız, AKP'nin kapattığı Orman Bölge Müdürlüğünü de açacağız. Bizim Sinop sevdamız dilimizde değil, gönlümüzde. Bugüne kadar Sinop’un kaybettiği ne varsa iktidarımızda geri vereceğiz. Orman Bölge Müdürlüğünü AKP kapattı biz açacağız. Nükleer santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar Sinop’un kaybettiği ne varsa iktidarımızda geri vereceğiz. Orman bölge müdürlüğünü AKP kapattı biz açacağız” dedi.

CHP olarak insana yatırıma önem verdiklerini kaydeden Karadeniz, "Ekonomik kalkınma anlayışımızın merkezinde, insana yatırım vardır. Bu kalkınma anlayışı bilgi ekonomisini, yüksek katma değerli, yenilikçiliğe dayalı ve rekabetçi üretimi hedeflemektedir. Bu hedef, küresel ısınma ve çevre kirliliğine karşı yeşil ekonomiye dönüşümü ve sürdürülebilirliği sağlamayı kapsamaktadır. CHP’nin ekonomi stratejisinin dördüncü ekseninde ekonomik istikrarla beraber sosyal ve çevresel dengeyi korumayı taahhüt eden politikalar bulunmaktadır. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde ‘çevreyle ve toplumla uyumsuz, yerel paydaşların karşı çıktığı projeleri uygulamaya koymayacağız’ anlamı ortaya çıkar. Yani, riskli santrallerin ülkemizde kurulmasına izin vermeyeceğiz. Sinop’a nükleer santral kurdurmayacağız. Bizim Sinop sevdamız dilimizde değil, yüreğimizde. ” diye konuştu. 



Editör: Vitrin Haber