Feshedilerek AK Parti'ye katılan HAS Parti'den 10 isim gerçekleştirilen kongreyle birlikte parti yönetimine girdi. Yönetime giren eski HAS Partililer arasında Sinoplu Nazım Maviş'te yer alıyor. 

Numan Kurtulmuş, Abdülhamit Gül ve Ahmet Demircan AK Parti MKYK'sında yer aldı.

Emel Topçu, Nazım Maviş, Remzi Çakır, Mustafa Alkayış ve Veli Tolu'dan oluşan HAS Parti kökenli isimler ise MKYK'nın yedek üyeleri arasında yer aldı. Bir diğer eski HAS Parti'liler, Ahmet Cemil Tunç ve Musa Demirci de AK Parti'nin yeni Disiplin Kurulu üyeleri arasında gösterildi.

Daha önce Numan Kurtulmuş ile birlikte siyaset yapan ve Has Parti’de Genel Başkan Danışmanı ve GİK Üyesi görevlerinde bulunan Nazım Maviş 22 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da yapılan törenle AK Parti’ye katılmıştı. Nazım Maviş AK Parti’nin yapılan 4. Olağan Kongresinde AK Parti MKYK’sına seçilen 8 Has Parti’li den birisi oldu.

Nazım MAVİŞ Kimdir?

Aslen Durağan’ın Bayat Köyü’nden olan Nazım Maviş, 1971’de Boyabat’da doğdu. 1989 yılında Boyabat İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1993 Yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi’ni bitiren Maviş, Aynı üniversitede Yüksek Lisans derecesi aldı. Halen Hacettepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Doktorası yapan Nazım Maviş’in yayınlanmış bir kitabı ve ulusal günlük gazetelerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Halen ortağı olduğu şirketler grubunun Yönetim Kurulu Üyesi olan Maviş, geçmişte Milli Gençlik Vakfı ve çeşitli kuruluşlarda önemli görevlerde bulundu.

Editör: Vitrin Haber