AK Partili Nazım Maviş, aday adaylık başvurusunu yaptı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş 2015 seçimlerinde Sinop’tan milletvekili olmak için bu gün resmen başvurusunu yaptı.

Eşi ve kalabalık bir grupla AK Parti Sinop İl Başkanlığı'na gelen Nazım Maviş, başvuru öncesi kendisi için toplanan kalabalığa hitap etti. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Nazım Maviş, sık sık daha önce partiye emeği geçen isimleri tek tek sayarak 'Vefa' vurgusu yaptı. 

Diğer aday adaylarını rakip olarak değil, yol arkadaşı olarak gördüğünü belirten Nazım Maviş; "Bütün aday adayı arkadaşlarımız bizim rakibimiz değil, düşmanımız değil, yol arkadaşımızdır. İnşallah bu süreç içerisinde kardeşlik hukukunu zedelemeden, bir yarış içerisinde olacağız. İnşallah 7 Nisan'da listeler açıklandığında, listelerde kim olursa, ben şahsen bir kardeşiniz olarak burada bunun taahhüdünü, sözünü size veriyorum; 7 Hazirana kadar 'Gel sana ihtiyacımız var' denildiğinde köy köy, kasaba kasaba benim boynumun borcudur ve taahhüdümdür" dedi. 

 
Güç elde etmek için siyeset yapmadım
Siyaseti güç elde etmek adına yapmadıpını kaydeden Maviş; "Hayatımın hiç bir safhasında, siyaseti bir güç elde etme, zenginleşme, zenginleştirme, yada statü kazanma aracı olarak görmedim, bundan sonra da görmeyeceğime dair size söz veriyorum. Sevgili kardeşlerim; bu dünyayı hiç birimiz cennet yapamayız, ama size bu temel değerlerden vazgeçmeyeceğime dair söz verebilirim. Ben sizin siyasi vekaletinize, emanetinize ve temsilinize talibim. Bu vekaleti, bana vereceğiniz bu emaneti, Allah kısmet ederse bana vereceğiniz bu temsil yetkisini sonuna kadar koruyacağıma, bunu en kutsal değer bileceğime ve buna ihanet etmeyeceğime söz veriyorum. Size hizmet etmek için buradayım demeyeceğim. Çünkü hizmet bir kamu görevidir. Çünkü kamu görevi üstlenen herkes hizmetle mükelleftir, hizmet yapmakla mes'uldür. Ben şimdi buradan 'daha iyi Sinop taahhüt ediyorum' demeyeceğim. Ben bugün burada, 'sizin sözcünüz, temsilciniz, vekiliniz olmaya talibim' diyeceğim. Aynı Mustafa Öztürk'ün, Cahit Can'ın, Abdurrahman Dodurgalı, Kadir Tıngıroğlu'nun ve Mehmet Ersoy'un talep ettiği gibi, onların sizin temsilinizi en iyi şekilde yaptığı gibi sizleri mahcup etmeyeceğim" diye konuştu. 

Sinoplular arasındaki dağları kaldırmaya talibim
Nazım Maviş ayrıca konuşmasında Sinoplu ve Sinop'un çocuğu olduğnu belirterek sahil ve iç kesimi ayırt etmeyeceğini dile getirdi. Maviş; "En mutlu yıllarım, çocukluğum, ilk gençlik-delikanlılık yıllarım burada geçti. Siyaseti ilk burada tanıdım. Buralıyım, bura insanını tanıyorum. Ben Sinop’luyum. Hemde herkesten daha fazla Sinop’lu. Ben Durağan’lıyım. Durağan benim baba ocağım. Dedemin, babamın, atalarımın yurdu. Ben Durağan’lıyım. Saraydüzülü’yüm. Saraydüzü Anamın, rahmetli anacığımın yurdu. Uluköy’üyle, Akpınar’ıyla, Çorman’ı, Bahçeköy’ü ile Saraydüzülü’yüm. Annemin, anneannemin, dedemin yurdu Saraydüzülü’yüm. Ancak gözlerimi Boyabat’ta açtım. Boyabat’ta doğdum, Boyabat’ta büyüdüm. Hayallerim Boyabat’ta şekillendi. Dostlarım, kardeşlerim, yol arkadaşlarımla aynı coşkuyu, aynı heyecanı Boyabat’ta büyüttük. Dolayısıyla ben aynı zamanda Boyabat’lıyım. Evlendim, Türkeli’de benim yurdum oldu. Eşim Türkeli’li. Dağıstasıyla, Tososuyla,Ayaz köyü, Düz köyü, Düzler’i, Gencek’i,Gaziler’i ile  Türkeli’li oldum. Onlar bana enişte dediler. Bende kendimi Türkeli’li kabul ettim. Dağın ötesi de berisi de bizim. Ben Sinop’luların arasındaki dağları kaldırmaya talibim. İçeri de bizim, sahilde bizim. Durağan’da, Boyabat’ta, Türkeli’de bizim. Ayancık, Erfelek, Gerze, Dikmen, Sinop hepsi bizim" ifadelerini kullandı. 
Editör: Vitrin Haber