AK Parti Sinop İl Kurucu Üyesi İş Adamı Mustafa Kahramanlar, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi sonrasında iddialı açıklamalarda bulundu.  

21 Mayıs 2017 günü Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleşen kongreye katılan Kahramanlar, partinin kurucu lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden partinin genel başkanı olmasıyla birlikte bir büyük heyecana ve yepyeni bir beyaz sayfanın açıldığına tanıklık ettiğini söyledi. Yeni atılım döneminde AK Partinin , demokrasi, değişim ve reform adına önemli mesafeler kat edeceğini ve parti içinde de önemli ölçüde bir değişimin yaşanacağına dair güçlü izlenimler edindiğini aktaran Kahramanlar, kongre günü MKYK listesinin %40 oranında değişmiş olmasının da partideki değişimin ve büyük temizliğin habercisi olduğunu söyledi. 
 
Büyük revizyonun, her kademede yaşanacağını, bilhassa teşkilatlarda taze kan değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu, seçmenin ve ülke insanının bu yöndeki isteğinin tavan yaptığını belirten Kahramanlar, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN BÜYÜK GÖLGELERİ OLUŞUYORSA ORADA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR 
    
Biz, 2001 yılında bir avuç inanmış gönül erleri olarak Sinop’ta AK PARTİ’mizi kurarken gün gelip de; ayyaşlar partimizin çeşitli kademelerinde görev alsın diye, mason locasının alt kolu olan rotaryenler gelsin de yönetim kadrosunda olsun diye, Yedi Kocalı Hürmüz gibi bir uçtan bir uca geçen koltuk hastalığı ve egosu tavan yapmış ve bunu geçim kaynağı haline getiren sözüm ona siyasetçi kılıklı insanlar gelsin diye, elinde çanta ile ihale ihale dolaşan ve ihaleyi alamazsa sus payı alan çantacılar gelsin diye, ilde ilçede devletin bütün kurumlarında bir takım referanslar aracılığıyla menfaatler sağlasınlar diye, il/ilçe başkanı ve milletvekili olup da devletin bütün ihalelerini ve maddi imkanlarını hısım/akrabasına peşkeş çekenler gelsin diye, Sinop ilinde kaç mahalle olduğunu bilmeyenlerin gelip de partimizin çeşitli kademelerinde görev alsınlar diye, cemaat görüntüsü ile partimize sızıp ülkemize ihanet etsinler diye ve kedilerine Ak Partili süsü verenler koltukları işgal ettikleri zaman gün geldiğinde vatandaşın telefonuna cevap vermesin diye KURMADIK… Listeyi bu şekilde daha da uzatmak mümkün. Hülasa bizler bir davanın gönül erleri olarak ilimize, ilçemize ve güzel ülkemize hizmetler getirebilmek adına o gün bir avuç gönül eriydik. Karşılık hiç beklemedik. Şimdi demokrasi, değişim ve reform zamanı. Küçük insanların büyük gölgeleri kaybolacak.
 
AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kimse kendini ötekileştirilmiş olarak görmesin' şeklindeki sözlerinin kucaklayıcı olduğunu ifade eden Kahramanlar, kongreden çıkan mesajı şöyle özetledi:
 
CUMHURBAŞKANININ MESAJINI HALA ALAMAYANLAR AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR
 
Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında önemli bir mesaj da biz AK Partililere vermiştir. :
1- 'Gönül kazanmayı oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için o kadar zor zamanları aştık' diyerek yeniden, 'Gönül köprülerini kurmayı' öğütledi.
2- 'Yorulanlar, yollarını kaybedenler oldu' diyerek ilk kez bu kadar netlikte, kendileriyle yollarını ayıranlarla AK Parti arasına kalın bir çizgi çekti.
3- AK Parti yönetiminde ve teşkilatlarda gençleşme sürecini başlattı. “Hedef, teşkilatlarımızda süratle bir yenilenmeyi getirmektir. 18-20 yaş aralığındakilere il ve ilçe teşkilatlarımızda da yer alma isteğinizi duyuruyorum” dedi. Kürsüden 18-20 gençliğine yer açın talimatı verdi.
4- 'Yüzde 10 barajı artık geride kaldı, yeni baraj yüzde 50 artı 1 oldu. 2019 için şimdiden kolları sıvayın' dedi.
 
SİNOP BİZİM RUYAMIZ. SİNOPLU HEMŞERİLERİMİN EMRİNDEYİM. 
 
"Zaman, partimizin gerçek sahibi olan kurucu üyelere görev tevdi etme zamanıdır" diyen Kahramanlar, Sinop için, Sinoplu değerli hemşehrileri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını ve üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu, partisi ve ülkesi için daima Cumhurbaşkanının yanında olduğunu ifade etti. 
Editör: Vitrin Haber