7 Haziran seçimlerine Saadet Partisi çatısı altında ittifak yaparak giren Saadet Partisi ile BBP’nin Sinop'ta ki aday listesi kesinleşti. 'Milli İttifak'ın adayları 1. sırada iş adamı Mehmet Ali Özgür, 2. sırada ise genç iş adamı Hasan Üçüncüoğlu olarak belirlendi. 

Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Saadet Partisi BBP ittifakının 8 Haziran’da Türkiye’de daha güzel günlerin başlamasını sağlayacağını söyledi. Üçüncüoğlu, söz konusu işbirliğini “Milli İttifak” olarak nitelendirildiğini hatırlatarak, Sinop'taki aday listesini açıkladı. 

Üçüncüoğlu; "Bilindiği gibi 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Kamalak bey ile kardeş partimiz Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı sayın Mustafa Destici bey birlikte girmeye karar vermişlerdir. Her iki partimizin kıymetli yöneticilerinin yapmış olduğu istişareler sonucunda Sinop milletvekili adaylık yarışında 1.sıra için Mehmet Ali Özgür, 2.sıra için ise Hasan Üçüncüoğlu uygun görülmüştür" dedi. 

Milli ittifakın ikinci sıra adayı Hasan Üçüncüoğlu'da yaptığı açıklamada; "Sinop Milletvekili Adaylığına layık gören ve şahsımı bizzat arayıp bilgilendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez beye ve komisyon üyelerine sonsuz şükranlarımı sunarım. Ömrünü vatan, millet ve İslam davasına adamış, hiçbir şartta karanlık odaklarla ve menfaat çeteleriyle iş birliği içinde olmamış olan liderlerimiz merhum cennet mekan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız ve aynı zeminde siyaset yapan devlet büyüğümüz, şehidimiz Koca Reis Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Onların onurlu duruşunu ve mücadelesini yüce milletimiz takdir etmektedir. Onların davasına sahip çıkan, ülküsünü benimsemiş ve bu yolda mücadele eden milyonlarca isimsiz kahramana şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

Mehmet Ali Özgür
1972 Sinop boyabat Boğumlu, 1989 yılından beri İstanbul Pendik te ikamet etmektedir. 1999 yılında Gerçek Haber postası ismiyle bölgesel gazete çıkardı, 2000 - 2005 yılları arasında (iki dönem) pendik SİYAD'ın(sinop ili ve ilçeleri kültür ve yardımlaşma derneği) başkanlığı yaptı, 1999 ve 2009 yılları arasında Fazilet Partisi ve Saadet partisinde yönetim ve icra kurulu üyeliği yaptı, 1999 - 2004 Mahalli seçimlerinde Pendik Belediye Meclis üyesi adayı 2007 Genel seçimlerinde İstanbul 1.Bölge Millet Vekili adayı Gösterildi. Halen Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Mobilya, Beyaz eşya, Gıda, Tekstil sektörlerinde Ticaretle uğraştı ve iki Adet Şirket kurdu. Şuanda İnşaat Müteahhitliği yapmaktadır. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

Hasan Üçüncüoğlu
1983 Sinop, Merkez doğumlu. Sinop İstiklal İlköğretim Okulu ve 2000 yılında Sinop İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Refah Partisi’yle başladığı siyasi hayata Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde devam etti ve uzun yıllar çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak da Sinop Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptı.

2001 yılında ticari hayata Sinop’ta bulunan Üçüncüoğlu ROT-BALANS’ta başladı. 2011 yılından itibaren birçok popüler markanın lastik satış/servis hizmetini de bünyesine katarak sektördeki faaliyet alanını büyüttü ve halen aynı sektörde ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Şubat 2008 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sinop İl Genel Meclis Üyesi Adayı gösterildi. Üçüncüoğlu 2011-2014 yılları arasında yerel bir gazetede gazetecilik de yaptı. 

Halen çeşitli sivil toplum örgütlerinde (SİMDER, KIZILAY, AGD) aktif faaliyetlerde bulunmakta olan Hasan ÜÇÜNCÜOĞLU, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Vitrin Haber