AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak; "Vatandaşımız AK Parti'nin 13 yıldır bu ülkeye neler kazandırdığını çok iyi biliyor. Bu istikrarın bozulmasını vatandaşımız istemiyor. Bu millet sandıkta kendi geleceğine sahip çıkacaktır"

AK Parti Sinop Milletvekili ve Milletvekili Adayı Cengiz Tokmak Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Tokmak, gerçekleştirdikleri seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

DOLU DOLU BİR SEÇİM ÇALIŞMASI SÜRDÜRÜYORUZ
Özşahin'in sorularını yanıtlayan Tokmak, seçim çalışmalarını dolu dolu geçirdiklerini belirterek; "7 Haziran'dan sonra sahadaydık. Teşkilatlarımızla, il ilçe başkanlarımızla halkımızla iç içe olmaya gayret gösterdik. Düğünde, cenazede, şenlikte, taziyede birlikte olduk. Meclis çalışmaları dışında hep Sinop'taydık. Adaylıkların belli olması ardından yine sahadaydık. Diğer aday arkadaşımızla birlikte çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Her dakikamız, her saatimiz dolu dolu geçiyor" dedi. 
HER ŞEYE 'HAYIR' DEDİLER
Herkesin şu üç aylık dönemde diğer siyasi partileri çok iyi tahlil ettiğini ve vatandaşın çoktan kararını çoktan verdiğini kaydeden Cengiz Tokmak, "Kimse 7 Haziran sonrası Türkiye'de oluşan siyasi tablodan hoşnut değil. Bunu çok iyi görüyoruz. Milletin yanında olanlarla, Türkiye'nin istikrarsızlık döneminden kazanan faiz lobisi, bu ülkenin üzerinde gözü olan o karanlık güçler, Türkiye'nin büyümesini istemeyen dış güçlerin menfaatine çalışanlarla, Türkiye'nin menfaati için çalışanları bu millet bu süreçte görmüş oldu. Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde bunun hesabını sandıkta elbette soracaktır. Biz buna inanıyoruz. 7 Haziran akşamı biliyorsunuz sayın Bahçeli, 'Bize bu millet ana muhalefet görevi vermiştir. Biz herhangi bir koalisyon hükumetinde olmayacağız. Olabilecek erken seçime de varız' diye bir açıklaması var. Daha sonraki söylemlerinde de, her türlü alternatife 'hayır' dediler. Böyle bir ciddiyetsizlik içerisinde tüm yollar tıkandı. CHP'ye baktığımızda zaten HDP ile iş birliği içerisinde yer alıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra Sayın Engin Altay, 'yüzde 3.5 oyumuzu HDP'ye verdik' dedi. HDP genel Başkanına 'AK Parti'yi nasıl beraber salladık' diyor. 

CHP'NİN MİLLİYETÇİLİĞİ SÖZDE
CHP'nin 6 okundan biri milliyetçilik. Biz bu söylemlerle CHP'nin milliyetçilik çizgisinden uzaklaştığını görüyoruz. Benim askerime, polisime, sivilime kurşun sıkanla sizler nasıl iş birliği içerisinde oluyorsunuz? Bunun hesabını bu millet soracaktır. Biz tabi CHP ile de yaptığımız görüşmeler sonuç vermedi. HDP ile de zaten koalisyon kurmayı hiç düşünmedik. Cumhurbaşkanımız seçim kararı alıp, yeni bir seçime götürmek zorunda kaldı. Biz yüzde 41 oy aldık ama sevinemedik. Ama yüzde 13 alan HDP, yüzde 15-16 ayan MHP, yüzde 25 alan CHP sevindi. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olan hem içeride, hem dışarıda bazı güçler var. Bundan beslenen kesim, Türkiye'nin istikrarından faydalanamadı. Bu istikrardan millet faydalandı. Asıl rahatsızlık bu. 

HERKES KARARINI VERDİ 
Ben Sinop'ta 2-0 alacağımıza inanıyorum. Hani hep kararsız seçmenlerden söz ediyorlar ya. Ben hiç bir kararsız seçmen görmedim. Şu anda herkes kararını vermiş durumda. İnsanlar kararlı, herkes 7 Haziran'dan sonra yaşananları çok iyi tahlil etmiş ve 1 Kasım seçimlerini bekliyor. Vatandaşımız AK Parti'nin 13 yıldır bu ülkeye neler kazandırdığını çok iyi biliyor. Bu istikrarın bozulmasını vatandaşımız istemiyor. Bu millet sandıkta kendi geleceğine sahip çıkacaktır" diye konuştu.

SİNOP 3. KÖPRÜYE BAĞLANIYOR
Sinop'ta süren yatırımlar hakkında da bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, "AK Parti iktidarı ile Sinop bir çok hizmete kavuşmuş oldu. Sahil yolu Sinop'a kadar geldi. Buradan 3 saatte gidebildiğimiz Samsun'a 1 saat 15 dakikada gidebiliyoruz. Yine 1.5 saatle otomobillerle gidebildiğimiz Boyabat'a 35 dakikada gidebiliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Erfelek üzerinden Tarakçı, Ayancık. Türkeli Çatalzeytin üzerinden Sinop'u İstanbul 3. köprüye bağlamış oyacağız. Şu anda söz konusu yolun proje çalışmaları yapılıyor ve kısa süre sonra ihalesi de yapılacak. İnşallah bu yol yapıldığı zaman İstanbul'a 4,5 - 5 saatte ulaşabileceğiz. Bu da Sinop için hayati önem taşıyan projelerden biri. 

Yine 2007 yılında Sinop Üniversitesini kurduk. Üniversitemiz gelişimini sürdürüyor, yeni yeni bölümler açılıyor ve yeni yeni derslikler kazandırıyoruz. Üniversitenin yer tahsisi konusu büyük ölçüde tamamlandı. 

HAVALİMANINA 39 MİLYON TL
Biliyorsunuz havaalanımız kapalıydı ve hava alanımızı AK Parti döneminde açtık. Şu anda havalimanı olarak hizmet veren alanın pistini geçtiğimiz yıllarda yenilemiştik. Bu  dönemde de 39 milyon TL'ye terminal binalarının ihalesini yaptık ve şu anda inşaatı devam ediyor. İnşallah bu çalışmalarda kısa sürede bitirilip Sinopluların hizmetine kazandırılacak.

300 YATAKLI DEVLET HASTAHANESİ
Önümüzdeki dönemde yine 300 yataklı devlet hastanesini Sinop'a kazandırıyoruz. Yeni hastanemiz 2016 yatırım programında yer alıyor. 2016 yılında ihalesi yapılacak ve kısa sürede tamamlanıp Sinopluların hizmetine sunacağız. 

BOYABAT'IN DOĞALGAZ SORUNU AŞILDI
Yine milletvekilliğimiz döneminde, bu 3 aylık kısa dönemde Boyabat'ın doğalgaz sorununu çözmüş olduk. Organize Sanayi Bölgesi üzerinden Sinop-Boyabat doğalgazı da önümüzdeki dönemde inşallah ilçemize ulaştırılacak. Bunun imzaları atıldı, Sanayi Ticaret Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı arasındaki imzalar tamamlandı. 

38 KÖYÜMÜZE MÜJDE
Sinop merkez ve Erfelek civarında 38 köyü ilgilendiren su ishale hattının değiştirilmesi ile ilgili ödenek talebi vardı. Bun konuyu da takip ettik, ödenek aktarıldı ve ihaleleri yapıldı. Şu anda inşaat çalışmaları da başladı. Bu dönemde Sinop'a kazandırılması gereken ne varsa kazandırdık. 

YÜZME HAVUZU VE KÜLTÜR MERKEZİ
Yüzme Havuzu ihtiyacımız vardı. 2009 yılında ilk çalışmalarını başlatmıştık. Geçen 15 gün önce Sinoplu’nun hizmetine sunmuş olduk. Sinop gençliğine ve Sinoplu vatandaşlarımız için gerçekten güzel bir hizmet oldu. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. 

Kültür Merkezi inşaatı, yine eski devlet hastanesinin yerinde yapılacak sağlık kompleksi inşaatları da tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu yatırımlarda en kısa zamanda Sinopluların hizmetine sunulacak. Sinop AK Parti iktidarından hak ettiğini almıştır ve almaya devam edecektir. 

Sinop'u 2-0 yaparak AK Parti iktidarından daha fazla hizmet almak için güçlü bir irade ortaya koymalarını bekliyoruz. 
Editör: Vitrin Haber