Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ali Çakır yaptığı açıklamada, geçen hafta Çarşamba günü çeşitli sendika üyelerinden oluşan grubun eylemi sırasında yapılan polis müdahalesini eleştirdi. 

Yaşananları üzülerek istediklerini belirten Ali Çakır, eğitimcilerin demokratik haklarını kullanmak istemelerine engel olunduğunu ve olaylar sırasında eğitimcilerin son derece sağ duyulu olduğunu savundu. Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "24 Eylül Çarşamba günü ilimiz Hükümet Konağı önünde maalesef tarihi bir utanca şahit olduk. Bir gurup eğitim çalışanı arkadaşımızın, öğretmenimizin, memurumuzun Anayasamız tarafından güvence altına alınan yasal haklarını kullanmak üzere, basın açıklaması yapmak için bir araya geldiler. Meydanda toplanan bu insanların; elinde, belinde, cebinde veya herhangi bir yerinde şiddette başvurabileceklerini gösteren en ufak bir materyal bulunmazken, emniyet kuvvetlerinin şiddete başvurmalarını anlamak mümkün değildir. Olaylarının seyrine bakıldığında eğitimcilerin sağduyulu tavrı tansiyonun yükselmesini engellemiştir" 

Sinop dışında herhangi bir ilde gerginlik yaşanmadığını belirten Çakır, "Eğitimcilerin demokratik haklarını kullanmasına sabır gösterilmesi, onlara biber gazı sıkılması, copla müdahale edilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu insanlar anarşist değildir. PKK’ya bile tahammül gösteren bir siyaset anlayışının üniversite çalışanlarına, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına, öğretmenlere, memurlara sabır göstermemesi kınanacak bir durumdur" dedi. 

"Büyük illerde binlerce kişinin katıldığı eylemlerde olay olmuyor da Sinop’ta oluyorsa, bunun masaya yatırılması lazım" diyen Ali Çakır, eğitimcilerin demokratik tepkisine şiddetle karşılık verilmesine MHP olarak sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi. 
Editör: Vitrin Haber