Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yarın yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerine kilitlendi.  Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Bayram Çelik, kongrenin güzel ve demokratik bir ortamda geçeceğini belirterek, seçildiği takdirde Sinop ve Sinoplu için güzel ve örnek bir siyaset üretmek adına çalışacaklarını söyledi. 

MHP İl Başkanı Ai Çakır ve Merkez İlçe Başkan Adayı Bayram Çelik Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Yazı İşler Müdürü Serhat Özşahin ile bir süre sohbet eden Çakır ve Çelik, kongre hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Güzel bir ortamda kongrenin geçmesi için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını dile getiren İl Başkanı Ali Çakır, MHP'ye gönül veren herkesi kongreye davet etti. Hedeflerinin Sinop'tan bir vekil çıkartmak olduğunu yineleyen Ali Çakır; "Kendisi Telekom'da sendika başkanlığı yaptı. Sürekli bu camianın içerisinde oldu. Hatta benden önceki yönetimde de kendisi il yönetimindeydi. 30 Mart seçimlerinde de birlikte çalıştık. İkimizde il genel meclisi adayıydık. O süreçte Sinop'ta bir tarih yazdık. Yaklaşık 5 bin 500 oy aldık. Bu da genel merkezimizin dikkatini çekti ve bizi de o sonuçlardan sonra atadılar. Ben Bayram beyle birlikte devam edelim teklifi yaptım. Daha sonra yönetime aldık ve birlikte çalıştık. Biz kendisinden memnunuz. Telekomcu olduğundan köylerde de büyük kabul gören bir arkadaşımız. Büyük bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Biz genel başkanımıza bir vekil çıkartmak üzere söz verdik. Rahmetli Başbuğumuz'a Sinop ziyareti sırasında 'ne zaman iktidar olacağız?' diye sorulduğunda, o da 'ne zaman Sinop tan bir vekil çıkartırsanız o zaman MHP iktidar olacak' diye cevap vermişti. Biz bunu bir vasiyet olarak görüyoruz. İşte bizler o gayretle çalışacağız" dedi. 

MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çelik'de Sinop siyasetinin MHP teşkilatlanmaları ile daha da renkleneceğini ve siyasete kalite geleceğini belirtti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Çelik; "Kongremize tüm gayretimiz ile hazırlandık. Sinop'a memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Diğer aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Güzel bir kongre olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bu arada bu gün yapılacak olan seçimlerde Bayram Çelik ve Yılmaz Şanlan'ın listelerinin yarışması bekleniyor. 22 Şubat tarihinde yapılacak il kongresinde ise şimdiki tabloya göre Ali Çakır ve Ceyhan Demir yarışacak. 

Editör: Vitrin Haber