Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop Milletvekilliği için Valilikten emekli Rahmi Öztürk aday adayı oldu. MHP genel merkezine giderek resmi başvurusunu yapan Rahmi Öztürk, önceki gün de Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. 

Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Rahmi Öztürk, çalışmalarını anlattı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Rahmi Öztürk, kimin aday olmasının önemli olmadığını belirterek, önemli olanın Sinop'a ve Sinopluya hizmet etmek olduğunu söyledi. Öztürk; "Şu an 5 arkadaşımız partimizden aday adayı oldu. 5 kişi değil 25 kişi aday adayı olsa daha da sevinirdim. Bu bir hizmet yarışıdır. Ankara'da ki teveccühü gördüm. Orada gayet güzel bir hava var. Beklenenin de üzerinde aday adayı müracaatı var. Bu teveccühün sonucu tüm Türkiye'de ve Sinop'ta 7 Haziran seçimlerinde çok iyi görülecek" dedi. 

Kendisinin gerekli donanıma ve bilgi birikimine sahip olduğunu dile getiren Rahmi Öztürk; "Bilgi birikimim ve deneyim noktasında kendime güveniyorum. Mahalli İdareler Müdürlüğü döneminde köy ve muhtarların sorunlarını yakından görme, tanıma şansı kazandım. 7 yıl da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf amirliği yaptım. Sosyal yardımlaşma noktasında köklü değişiklikler yapılmasından yanayım. Şu anda uygulanan mevzuat vatandaşı hazıra alıştırmakta. Yani balık yemesini değil tutmasını öğretmeliyiz" diye konuştu. 

Rahmi Öztürk kimdir?

İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Sinop’ta okudu. 1977 yılında Erzincan Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. 1977 – 1979 Ordu İli Akkuş ve Aybastı İlçe Köylerinde sınıf öğretmenliği yaptı. 01.04.1979 – 31.08.1980  Uzun dönem yedek subay (asteğmen) olarak askerlik yaptı. 01.09.1980 – 07.11.1990 Ayancık ve Erfelek İlçelerinde sınıf öğretmenliği yaptı. 07.11.1990 – 02.02.2009  Kurum ve unvan değişikliği ile, Sinop Valiliğinde (19 yıl)  İl Mahalli İdareler Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılı Şubat ayında kendi isteğimle emekliye ayrıldı. İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne ek olarak, 2000 yılında kurulan ve Sinop Valiliğince şahsıma görevlendirme ile verilen Sinop Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürlüğünü de (dokuz yıl), emekli olana kadar yürüttü. Emekli olduktan sonra tekrar geri çağırılarak, Sinop Valiliğince sözleşmeli olarak  Birlik Müdürlüğünü yürütmesi istendi.  Verilen bu görevi 2009 yılından itibaren, Haziran 2014 yılına kadar beş yıl yürüttü.2009 yılında Emekli olup, kamu hizmetinden ayrılınca, çocukluğumdan bu yana gönül verdiği partisi MHP’ye üye oldu. Merkez İlçe Yönetim Kurulunda görev aldı.  22 Şubat 2015 tarihinde yapılan Sinop MHP İl kongresi sonucu, İl Yönetiminde mahalli (Yerel) İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
Editör: Vitrin Haber