Ceyhan Demir ve Yılmaz Şanlan Sinop MHP’den İl ve Merkez ilçe başkanlıkları için adaylıklarını açıkladı. 
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de kongre sürecinin devam ederken adaylar da netleşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Bayram Çelik’in ardından 22 Şubat tarihinde yapılacal İl Başkanlığı kongresi için Ceyhan Demir, Cumartesi günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri içinde Yılmaz Şanlan düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla aday olduklarını açıkladılar. 
 
MHP İl binasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sinop MHP İl Başkan Adayı Ceyhan Demir, tüm il ve ilçe teşkilatları olarak birlik içerisinde Sinop’u daha da ileri götürmek için yola çıktıklarını söyledi. Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Sinop MHP İl Başkan Adayı Ceyhan Demir  ve Merkez İlçe Başkan Adayı Yılmaz Şanlan olarak ülkücü iradenin temsilcileri, yönetim kadrolarımız ve Milliyetçi Hareket Partisinin il ve ilçe teşkilat mensupları, kıymetli ülküdaşlarımızla birlikte davamızı daha ileri götürmek daha başarılı kılmak üzere gönül seferberliğini başlattık.  
 
Zira Türkiye öğle bir girdabın içine düşürülmüştür ki, Akıl susmuş, uzlaşma bitmiş, milli hassasiyetlerimiz yok edilmiştir. Milli ve manevi değerlerimiz acımasızca hırpalanmıştır. Haksız zenginler türemiş, fakir daha fakirleşmiş, ekonomi sahte refahla maskelenmiştir. Birliğimiz bozulmuş, dirliğimiz kalmamıştır. 

Devletin bütün kurumları acımasızca yıpratılmış, itibarsızlaştırılmıştır.  Rüşvet hediye, iltimas koruma olmuştur. Türkiye öyle bir cenderenin, öğle bir cehennemi azabın içine düşürülmüştür ki, müşterek akıl sönmüş, uzlaşma dinamikleri silinmiş, milli hassasiyet, milli haysiyet acımasızca sille yemiştir. 
Milli ve manevi değerlerimiz öğütülmüş, örselenmiş, ezilmiştir. Geçtiğimiz aylar boyunca, etnik temelde ayrışma, inanç temelinde kutuplaşma hiç olmadığı kadar kamçılanmıştır.  Emniyet ve asayiş; huzur ve esenlik; güven ve diyalog hiç olmadığı kadar itibar ve seviye kaybetmiştir. 

Hükümetin neden olduğu ağır tahriklerle toplumsal dayanışma ve beraberlik duygusu tam bir çözülme sürecine girmiş, bin yıllık kardeşlik duyguları ve hukuku kan kaybetmiştir. Türk tarihini lekeleme, Türklük değerlerini aşağılama, geçmişteki isyanları alkışlama, bastıranları karalama, yüzleşme adı altında ecdadımızı karartma 2014 yılında alçakça ve artarak zirve yapmıştır.

Türkiye ye sahip çıkmak, aziz milletimizi bir ve beraber halde geleceğe taşımak bu devletin kurucu ideolojisi Türk milliyetçiliği, bağımsızlığımızı sağlayan Türk milliyetçileri için namus ve varlık meselesidir. 

Büyük Türk milletine mensup olan, Türk kültür ve mirasına paha biçilmez bir cevheri, en nadide değeri gibi bakan aziz vatandaşlarımızın desteğiyle karanlık geceyi üç hilalle yaracağız, sisli yolculuğu kutlu mücadelenizle aydınlatacağız.  2015 bizim yılımız olacak, 2015 yılı Türk milletinin fetret devrinin sonu olarak tarihe geçecektir. Bunu da aziz Türk milleti yapacak, uyanan milli şuur tüm kirliliği, tüm süprüntüyü, tüm kokuşmuşluğu silip süpürecektir. 
Türk milleti MHP’yi iktidara getirecek, mührü, yetişmiş, ehil, uzman ve milliyetçi liyakatli kadrolara teslim edecektir. 

Sözün sahibi millettir. İradenin ve egemenliğin asil ve asıl hâkimi büyük Türk Milletidir.  
Editör: Vitrin Haber