Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı organizesinde her ay kura ile farklı ilçelerde gerçekleştirilen il istişare kurulu toplantılarının altıncısı Saraydüzü ilçesinde yapıldı.  

MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır başkanlığında, Saraydüzü İlçe Başkanı Ferdi Canoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, Erfelek İlçe Başkanı Nahit Koca, Gerze İlçe başkanı Ercan Aydilek, Ayancık İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Durağan İlçe Başkanı Osman Yıldırım, Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, Ülkü Ocakları ilçe Başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Cemile Tekin ve Kadın Kolları İlçe Başkanları katıldı.

Parti içi meseleler ve gündeme dair konuların görüşüldüğü toplantıda, Salı günü Boyabat’ta düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, “Katılımlarından dolayı partililerimize ve Boyabatlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üç hilalin marka değerinin çok fazla, mana çıtasının çok yüksek, millilik vasfının çok ileri, hatıra ve haysiyeti ile Türk siyasetinin itibar ve iftihar simgesi olduğuna vurgu yapan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bizim davamız hak davasıdır, hakikat davasıdır, millet davasıdır, Türk-İslam davasıdır. Elbette kutsaldır. Milliyetçi-ülkücü ömürlerin kutup başıdır. Davası olanın derdi vardır, idealleri vardır, hayalleri vardır. Dava adamı merttir, metanetlidir, fikren muteber, yüksek ahlak şuuruna sahiptir. Hhiç kimse davadan büyük, davadan mühim değildir. 

BİZDE VAR OLAN TÜRK VE TÜRKİYE SEVDASIDIR
Meselenin azlık yada çokluk meselesi olmadığına değinen Çakır; “Bizim korkumuz, kaygımız, kendimizden kuşkumuz yoktur. Bizde var olan Türk ve Türkiye sevdasıdır” diye konuştu. 

LİDERİMİZ BAHÇELİ 2012 YILINDA TEHLİKEYİ SEZDİ

Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların nedeninin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olduğunu belirten Çakır sözlerine şöyle son verdi; “Kanlı müttefikler ise ABD-PYD-PKK’dan oluşmaktadır. Cezire istilaya uğramıştır. Afrin teröristlerden kurtarılacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler dilerim. Dualarımız onlarla.  6 Ağustos 2012 tarihinde yaklaşan tehlikeyi sezen liderimiz Devlet Bahçeli şu çağrıyı yapmıştır, ‘Ülkemize yönelen tehlikeleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin’i, doğu ucu Kandil’i içine alacak şekilde tesis edilecek hilal şeklinde güvenlik kuşağı biran önce sağlanmalı ve icra edilmelidir’. Ve hilal tamamlanmıştır. Sırada Afrin’i almak kalmıştır. İnşallah yakın zamanda Afrin’de alınacak sıra Menbiç’e gelecektir”.
Editör: Vitrin Haber