Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop olağan il kongresi gerçekleştirildi. Sinop Rehberlik ve Araştırma Merkezi salonunda gerçekleştirilen Kongreye MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Ülkücü Sinoplular Platformu Başkanı, Yılmaz Olgun, Platform ikinci Başkanı Murat Altun, 25 ve 26. Dönem MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Ekrem Sarısoy, 24. Dönem MHP Sinop Milletvekili Adayı Nazım Demiray, İl ve İlçe teşkilatları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Yoklama ve açılış ardından kongre divanının oluşturulması ile başlayan program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. 

MHP Aydın Milletvekili Depboylu’nun divan başkanlığı yaptığı kongre mali raporların okunması ve ibrası, faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının ardından, kongreye tek liste halinde giren mevcut İl Başkanı Ali Çakır bir konuşma yaptı. 

BUGÜN TÜRKLÜĞÜN KALP ATIŞLARI BU SALONDADIR
Gerçekleştirilen kongreye katılım sağlayan tüm partililere teşekkür eden MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, kongrenin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Çakır; “Bugün Sinop bir başka güzel, Sinop kutlu hareketimizin sevincine nail olmuştur. Bugün Sinop’ta üç hilal, ayağa kalkmaktadır. Bugün Türklüğün kalp atışları bu salondadır.  
Türk milletinin, ebediyen, bu coğrafyada huzurlu ve mutlu yaşaması için vatansever milli vicdanla, bugün bu salondadır” dedi. 

MHP ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR
Konuşmasında MHP’yi bölmek için çeşitli oyunlar oynandığını belirten MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, MHP’ye karşı aynı safta toplananların amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Çakır; “Sizlere, bugün partimizin üzerinde oynanan oyunlar hakkında birkaç kelam edeceğim. Milli ve üniter devleti savunan partimize, oyun oynanmaktadır. Türk milletinin payidarlığını savunan partimize komplo kurulmuştur. Değişim adı altında kökümüzden kopmamız dayatılmaktadır. Geçmişimize yüz çevirmemiz istenmektedir. Meselenin yürek burkan tarafı, düne kadar içimizde olan bu kişilerin, oynanan oyunlara figüran olmayı bile bile tercih etmeleridir. Partimizi bitirmek isteyen bu zevatlar, MHP düşmanlarıyla aynı safta toplandılar. Pensilvanya’nın emir erliğine talip oldular. Paralel çetenin tetikçiliğine savundular. Kimi buldularsa değişim çağrısı yaptılar. Bütün hainler el ele verip MHP’yi küçültmek için bir araya geldiler” diye konuştu.

BU OYUNU BİRLİKTE BOZALIM
MHP’ye gönül veren partililere seslenen MHP İl Başkanı Ali Çakır, tüm ülküdaşlarını partileri üzerinde oynanan oyunu bozmaya davet etti. Çakır; “Ben buradan diyorum ki; gelin oyunu birlikte bozalım. Gelin MHP’ye yönelik operasyonları birlikte durduralım. Unutmayalım ki bugünler samimiyet sınavı, davaya ve mazimize sadakat testidir. Herkes bilsin ki, bu trenden inen bir daha binemeyecektir. 

İşte fırsat önümüzde, bugün Sinop da dahil 41 ilde İl Kongremiz yapılmakta. Kadrolarımız yenilenmektedir. Gelin hep beraber oyun ve nifak cephesini mahcup ve mağlup edelim. ilimizde de bu ihanet çetelerine gönül verenler varsa onlara da sesleniyorum. Sizlere elimi uzatıyorum, gönlümü açıyorum. Sağına soluna, önüne arkasına bakmadan bende varım diyen yiğit fedakar ülkücü kardeşlerimle geleceğe yürüyelim diyorum. Sinop ta bir milletvekili çıkarmak için, gecemizi gündüzümüze katalım diyorum. Sinop ta bütün belediyelere talip olalım diyorum. 

Değerli Dava Arkadaşlarım; Nefsini dizginleyemeyenler, Türkiye’ye istikamet çizemeyecekler, davamızın geleceğinde söz sahibi olamayacaklardır. Kendi ocağını ateşe verenlere tepkisiz kalanlar iki dünyada da vebal ve manevi sorumluluk altında kalacaklardır. Bu oyunu hep birlikte bozalım, oyuncuları da bozguna uğratalım. Kongremizin vatanımıza milletimize ve Sinop'umuza hayırlar getirmesini temenni eder, hepinize saygılar sunarım” dedi. 

Kongrede daha sonra söz alan MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu kongrenin ülkemize ve Sinop’a hayırlar getirmesini temenni etti. Depboylu; “Çok değerli Sinoplu ülküdaşlarım, bugün burada sizlerle bir arada olup, 12. Olağan il kongremizi gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sinop ilindeki, görev almayı arzu eden ve oy kullanmayı görev edinen sevgili ülküdaşlarımız bugün burada. Ben eminim ki bugün burada bulunamayan daha çok ülküdaşımızın olduğuna da inanıyorum. Bugün burada bulunarak üzerlerine düşen görevi yerine getiren tüm ülküdaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz ve davamız üzerinde çok oyunlar oynanıyor. Ama bizler bu oyunları birlik ve beraberliğimiz ile bertaraf edeceğiz. İktidar yürüyüşünde olan partimizde inşallah Sinop’ta da iki milletvekili ve tüm belediyelere talibiz. Bizim dünümüz Türk, bugünümüz Türk, yarınımız Türk. Hedefimiz kızıl elma tuğra. Dünyanın her yerinde yaşayan soydaşlarımız için söyleyebileceğim en güzel söz, büyük Türk Atatürk’ün sözüdür. Türk Milletinin karakteri yüksektir. Türk Milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. İşte bu yüzden her şeye layıktır. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Mevcut İl Başkanı Ali Çakır’ın tek liste halinde girdiği ve 128 delegenin oy kullandığı kongrede Çakır yeniden başkanlığa getirildi. 

SİNOP MHP'NİN YENİ YÖNETİMİ
Ali Çakır başkanlığında oluşan yeni yönetim şöyle; Fahri Ulusoy, Abdullah Güneş, Yılmaz Uygun, Cemile Tekin, Sinan Gür, Özkan Arıcı, Oğuz Boztepe, Emre Yıldız, Ayşe Özer, Şenol Dağ, İsmail Çelebi, Cihan İlter, Selahattin Emeksiz, Ayhan Başcan, Hasan Yüksek, Recep Sarı, Kazım Konukçu, Kemal Ak, Umut Elver ve Ferdi Fırat Zengin. 

İl Disiplin Kurulu Üyeleri; Ufuk Öztürk, Meral Canım, Zihni Nallıoğlu, Mithat Yaman, Şenol Keskin, Aykut Azman, Orhan Başcan.

Üst Kurul Delegeleri; Ali Çakır ve Murat Yıldırım.