MHP Genel Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen ''kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün'' Temalı Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Türkiye genelinden tüm il ve ilçelerin kadın kolları başkanlarıyla, belediye meclis üyelerini bir araya getirdi.

Gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren MHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin, birçok eğitim programının yer aldığı toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Tekin; “Genel merkezimizin daveti üzerine İlçe kadın kolları başkanlarım ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte katılım sağladık.

''Kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün'' temalı İstişare toplantısı; Kadın Kolları Genel Koordinatörü Sayın Nevin Taşlıçay Hanımefendinin öncülüğünde düzenlendi. 
Toplantı öncesinde heyet, önce anıtkabiri, ardından Merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret edip, dualarla anıp karanfil bıraktılar.
Program kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda katılımcılara ''Siyasal İletişim'',Sosyal Medya ve Beden Dili, eğitimlerinin yanı sıra; ''Yerel Yönetimlerde Kadın''  konusu ile 2023 ''Stratejik Hedefler'' ve ''Kurumsal Yönetim Klavuzu'' anlatıldı.

Kadın kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısına Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri de katılım sağladılar” dedi. 

GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN DEVLET BAHÇELİ, BİZ KADINLARA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ
Toplantıya katılan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yaptığı konuşmasında kadının önemine vurgu yaptığını söyleyen MHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin, Bahçelinin kadınlara önemli mesajlar verdiğini ifade etti. Tekin, açıklamasının devamında şunları söyledi; “Toplantıda bir  konuşma yapan Genel Başkan  Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi biz kadınlara önemli mesajlar verdi. 
Sayın Bahçeli, biz kadınları yücelttiği konuşmasında kadının her şeyden önce vatan olduğunu söyledi. Sayın Bahçeli; “Kadın vatandır. Kadın ülkedir. Kadın gelecektir. Kadın gelecek nesillerin güvencesidir. Devlet ve milletler kadınlara verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidirler. Önemle ifade etmek isterim ki; bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır.

Kadınların öne çıkmasını, daha çok görünür olmasını, maruz kaldıkları kötü muamelelerden muhafaza edilmelerini tarihi ve insani bir görev addederiz. Bu bağlamda da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde daha fazla kadınımızın katılımı ve yoğun adaylığı inanıyorum ki; Türkiye'nin gücüne güç katacaktır” dedi. 
Kadın kolları Genel Koordinatörü Sayın Nevin Taşlıçay hanımefendi ise Yerel Seçimlerle ilgili şu ifadelere yer verdi.
İddialıyız 2019 Yerel Seçimleri; Kadınlarımızın seçimleri olacaktır.
İddialıyız; 81 İlde kadınlarımız partimizin lokomotifi olacaktır.
İddialıyız; Kadın sorununu çözecek iradenin yegane sahibiyiz. Bizler çözümün tarafı olacağız. Edilgen değil, etken olacağız” 
Taşlıçay; Uzman kadrolarıyla hazırladıkları Partimizin 50.Yılında 50 Projeyi Partisinin Kadın kolları ile paylaştı. Çalışmalarına hep birlikte aynı azim ve heyecanla 5 ayda 5 milyon kadının kapısını çalmayı ve sarılıp bir olmayı hedeflediklerini beyan etti.

Biz de Sinop MHP İl Kadın Kolları olarak, 50.Yılda 50 Farklı Proje kapsamında yeniliklere, Ülkü hedefinde ilerlemenin ilklerine imza atacağımızı söylemek istiyoruz. 
Kadının yok sayıldığı, hor görüldüğü, dışlandığı, ötekileştirildiği toplumlar İlkeldir, geridir.”
3 günlük çalıştay sonrasında katılımcılara Genel Koordinatör Nevin Taşlıçay tarafından sertifika verildi. 
Editör: Vitrin Haber