Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı muhtarlarla bir araya geldi. Yaklaşan genel seçimler öncesi tanışma amaçlı düzenlenen toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, muhtarlara MHP’nin seçim sürecinde izlediği yol ve koalisyon sürecinde tutunulan tavır hakkında bilgiler verdi. Demir; “MHP olarak HDP’nin içinde bulunduğu bir koalisyonda asla yer almayız” dedi. 

Bir restaurantta düzenlenen tanışma toplantısına MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, MHP Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Adem Çilek, MHP Sinop 2. Sıra Milletvekili Adayı Leyla Bilgili, partililer ve çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, davete icabet eden tüm konuklara teşekkür etti. Muhtarlara, Milliyetçi Hareket Partisinin gündeme yönelik düşünceleri hakkında bilgiler veren İl Başkanı Ceyhan Demir, koalisyon sürecinde MHP’nin neden olumlu bir bakış sergilemediği hakkında da açıklamalarda bulundu. Demir; “Ben MHP il başkanı olarak gündemle ilgili neler düşünüyoruz bizim görüşlerimiz ne sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. İlk olarak bu koalisyon çalışmaları ile alakalı düşüncelerimiz kısaca paylaşmak istiyorum.


Bizi HDP’nin dışardan desteklediği CHP ile neden bir koalisyon kurmadınız diye eleştirenler var. Ancak şunu bilmenizi istiyoruz. Biz ülkenin bütünlüğünü, üniter yapısını, milletin birliğini, dirliğini korumak üzere yola çıkmış ve her birimizin aynı düşüncede olduğunu bildiğim Türk Milliyetçileriyiz. Ama HDP’nin, PKK’nın ülkeyi bir tutma, bütün tutma niyetlerinin olmadığını düşünüyorum. Şunu net olarak söylüyorum bunlar Ülkeyi bölmek, parçalamak ve bağımsız bir Kürdistan devleti kurmak üzere yola çıktıklarını düşünüyorum. O nedenle de HDP ile içeriden, dışarıdan, uzaktan, yakından birlikte olmamız mümkün değildir. Aynı cümle içerisinde geçmeyi bile istemiyoruz. O nedenle o türde bir koalisyonun içinde bugün olmadık yarında yine olmayacağız. Dolayısıyla bu anlamda bize neden koalisyon kurmadınız diyen arkadaşlarımız yarın yine aynı durumla karşılaşıldığında yine HDP’nin içinde bulunduğu bir koalisyonda yer almayacağımızı bilsin istiyoruz. Bunu 3 Ekim’de Genel Başkanımız parti beyannamesini aktardığında da söyledi. HDP dışında her parti ile koalisyon kurabilir dedi. Koalisyon noktasındaki düşüncelerimiz bu şekildedir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” dedi.
 
AK Parti ile koalisyon kurulamamasının sebeplerinden de bahseden MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP olarak Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne zarar getireceğini düşündüğümüz konularda iletilen şartların kabul edilmemesi sebebiyle koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını söyledi. Demir; “Bize AK Parti ile neden koalisyon kurmadınız diye eleştiride bulunan arkadaşlarımız da var. Şunu net olarak söyleyeyim. Bu koalisyonun kurulmamasında sebep olan MHP’nin genel başkanı, ya da CHP’nin veya AK Partinin genel başkanları değildir. Ama masaya oturulduğunda koalisyon görüşmelerine sıra geldiğinde genel başkanımız sayın başbakana dedi ki; “Sayın Başbakanım biz koalisyon protokolünü hazırladık. Sonra dedi buda bakanlar kurulu listesi, buda hükümet programı. Bunun üzerinde anlaşmamamız mümkün değil. Ama önce millete verdiğimiz sözler bakımında anlaşmamız lazım. Bunlardan en önemlisi anayasanın ilk dört maddesine bağlı olduğumuzu kamuoyu önünde yineleyeceğiz. Bu bizim ön şartımız. Bir diğer şartımız ise çözüm sürecinden vazgeçmemiz yönünde oldu. Çünkü çözüm süreci bizi parçalanmaya götürüyor. Bu süreçten vazgeçelim dedik. Bir diğer isteğimiz ise yaşanan yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına karşı mücadelenin güçlendirilmesi oldu. Fakat bu noktalarda anlaşmalar sağlanamadı ve bu sebeple koalisyon da kurulamadı. Neticede 1 Kasım seçimlerine gidiliyor” diye konuştu. 
SÜREÇTE MASA DEVRİLDİ
Çözüm süreci denilen uygulamanın aslında bir oyunun parçası olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, hükümet ve PKK arasında çıkar amaçlı verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle çözüm masasının devrildiğini iddia etti. Demir; “Bu masanın devrilmesi biz göre PKK’nın başkanlık sistemini destekleriz sözünü tutmamasından kaynaklanıyor. Aslında anlaşma yapılmıştı. Ancak Demirtaş çıktı miting meydanlarında seni başkan yaptırmayacağız dedi. İşte anlaşmayı PKK tarafı bozdu. O zamanda masa devrildi. Şimdi ise savaşıyoruz. Yani süreçte analar ağlamıyor noktasından ne mutlu şehit anasısın deme noktasına geldik” dedi. 

MHP İl Başkanı Ceyhan Demir’in konuşmasının ardından, MHP Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Adem Çilek ve MHP Sinop 2. Sıra Milletvekili Adayı Leyla Bilgili birer konuşma yaptı.
Editör: Vitrin Haber