MHP Sinop Merkez İlçe  Başkanı Hasan Demir’in başkanlığında parti binasında gerçekleştirilen  yönetim kurulu toplantısında TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek çıktı.

TÜRKLER ORDUSU OLAN BİR DEVLET DEĞİL, DEVLETİ OLAN BİR ORDUDUR
2227 yıllık şanlı bir maziye sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonunun başarı ile devam ettiğini belirten MHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir;  Askeri başarıyı sağlayan nedenler sadece operasyon bölgesinde harp içinde olan askerlerden ibaret değildir. Askeri operasyonun arkasında bulunan sosyolojik, psikolojik faktörler de askeri bir başarının olmazsa olmazıdır. Yüce Mevla’ya şükürler olsun ki  ‘Türkler Ordusu Olan Bir Devlet Değil , Devleti Olan Bir Ordudur’ deyişinde ki gibi ordu-millet anlayışına sahip yüce milletimiz harp sahasında bulunan ordumuza gerek ettiği duaları ile gerekse yaptığı eylemler ile kesintisiz destek olmaktadır. Şeref abidesi askerlerimiz sınır ötesinde destanlar yazarken sınırın bu tarafında günümüz Nene hatunları, Karafatmaları, Tomrisleri, Yörük anaları Türk Devleti’nin bekası için onlarla tek vücut olmuşlardır. Bu birliktelik bu millette olduğu müddetçe de Türk Devleti’nin menzili yenilmez bir karakterde kızıl elmaya dek uzanacaktır” dedi.

Demir, Milliyetçi Hareket Partisinin her zaman ‘’Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben’’ anlayışına sahip olduğunu ve sadece bugün değil dün de, dünden önceki günlerde de bu anlayış ile hareket ettiğini belirtti.

YERLİ VE MİLLİ ÇİZGİDE HAREKET EDİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman siyasi bekasını devletin bekası önünde tutmadığını söyleyen Demir sözlerine şöyle devam etti; “Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi, dün çok sert eleştirilerde bulunduğu yanlışlar içerisindeki siyasi rakipleri bugün doğru yörüngede ve söylemlerde bulunduğu takdirde -özellikle ülkemizin geçirmiş olduğu bu sıkıntılı süreçlerde- devr-i sabık yolunu seçmemiş, devlet-i ebed müddet anlayışı ile oy kaygısı taşımadan aldığı kararlarla milletimizin yanında yer almıştır. Bu anlayış ışığında Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, ‘2019’da biz siyasi anlamda aday çıkarmayıp görevi başında ki Cumhurbaşkanını destekleyeceğiz' kararını iyi okumak lazımdır. 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğini alan bir iktidar ve başındaki Cumhurbaşkanı, daha sağlam bir iradeye iltisak olmuş ve bu sayede içte ve dışta cereyan eden terör şebekeleri ile güçlü bir şekilde mücadele etmeye başlamıştır. Ancak dün verilen tavizler yarın tekrar ederse Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli çizgisini koruyarak en ağır muhalif tutumu sergileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareket Partisi tarihi boyunca her zaman milletinin yanında olmuş ve tarih onu hep haklı çıkartmıştır. Bu anlamda Ülkücü-Milliyetçi camianın yerli ve milli çizgide hareket eden milli bir birlikteliğin tahsisi adına bu kadar net duruş sergilemesi tesadüf değildir. Sergilenen duruşun izdüşümü Milliyetçi Hareket Partisinin tarihinde saklıdır. Aynı şekilde; özellikle 1980 öncesi Ülkücü Hareket karşısında çetin bir mücadele veren sözde emperyalizm karşıtı özde işbirlikçilerin, ABD çıkarına hareket eden bir terör örgütüne karşı yapılan operasyondan rahatsız olmaları bizleri şaşırtmamış ve yıllarca bu ülkenin yerli unsurlarını ideolojisine kaynak alarak özde emperyalizm karşıtlığı yapan bizlerin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur.

HER TÜRLÜ KOŞULDA MİLLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ 
Türk Devleti aleyhine çalışan unsurların sadece sınırlar ötesinde bulunmadığını, sınırlarımız içinde de bu beka mücadelesine sekte vurmak isten gafil eller olduğuna vurgu yapan Demir; “Bu millet, bizlere bu sekteyi vurmak isteyenleri de, Ankara’nın göbeğinde ki toplantılarda Afrin’de ki teröristlerin sözde direnişine yollanan selamları da, bu selamlar verilirken onlarla omuz omuza oturan bir takım siyasi yetkilileri de unutmayacaktır. Bizler her türlü koşulda milletimizin yanında olacağız” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber