Konuşmasında TBMM’nin tarihi bir gün yaşandığını belirten Maviş, ”Bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin parlamentosu yemin ediyor. Bu tarihi günün öznesi ve şahidi olmak benim için mutluluk verici. Önümüzde çok önemli bir dönem bizi bekliyor. Hem meclis olarak hem de hükümet olarak bu dönemi güçlü bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü yeni sistem ile birlikte ülkemizde yasamanın gücü artacaktır. Yeni dönemde milletvekillerinin kanun teklifi vermek suretiyle temsil gücünün arttığı, meclisin kendi asli fonksiyonlarına döndüğü bir süreç olacak. Türkiye, güçlü bir meclisle Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru yoluna kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

TÜRKİYE’Yİ 5 YILLIK İSTİKRALI BİR SÜREÇ BEKLİYOR
Yeni sistemle, mecliste krizin ve kaosun olmadığı, beş yıllık istikrarlı bir sürecin yaşanacağına dikkat çeken Maviş, “24 Haziran seçimlerinde meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı tarafından sağlandı. Meclisin hükümet ile uyumlu bir şekilde çalışması açısından bu sonuç önemli bir sonuçtur. İnşallah önümüzdeki süreçte meclisle hükümet arasında bir uyum problemi yaşanmayacak. Dolayısıyla krizin ve kaosun olmadığı beş yıllık istikrarlı bir süreç yaşayacağız. Diğer taraftan TBMM’de bütün siyasi partilerin temsil edildiği bir süreç ile karşı karşıyayız. Bu açıdan bakıldığında temsil oranının yüksek olduğu bir meclis bizi bekliyor. Buda her kesimin, her düşüncenin temsil edildiği, temsil oranı ve temsil gücü açısından güçlü bir meclis demek” ifadelerini kullandı.

YENİLİK, AK PARTİYİ AYAKTA TUTAN TEMEL UNSURLARDAN BİRİDİR
Konuşmasında bakanlar kurulundaki değişim ve yeniliği de değerlendiren Maviş, “AK Parti 16 yıldır iktidarda. 16 yıl bir siyasi parti için çok uzun bir süredir. Dünyada bunun örnekleri de var. 40 yıl süreyle iktidar olmuş, hükümet etmiş, meclis çoğunluğunu elde etmiş hâkim partiler, dünyanın çeşitli ülkelerinde de var. Türkiye'de siyasi tarihe baktığımız zaman, 16 yıldır iktidarda kalabilmek çok tarihi bir başarı demektir. Bu AK Partinin büyük başarısıdır. AK Parti 16 yıllık iktidar süresince sürekli kendini yenileme çabası içinde olmuştur. Yenileşme, yenilik ve toplumun ihtiyaçlarına göre kendini yeniden dizayn etme arzusu, AK Partiyi ayakta tutan temel unsurlardan biridir. Bugün Grup Başkanvekillerimizi seçtik, Grup Başkanvekillerimizden üç tanesi yenilendi. Bir Grup Başkanvekilimiz, grup başkanımız oldu. Tahmin ediyorum ki mecliste ve yeni kabinede bu yenileşme duygusu, daha güçlü bir şekilde hissedilecek. AK Parti’deki bu yenilik, meclise de güçlü bir şekilde yansıyacak. AK Parti, taze kanlarla, yeni yüzlerle, ülkemize milletimize hizmet etmeye devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın grup konuşmasında ve il başkanları toplantısında vurguladığı gibi seçmen tercihini kullanırken aslında siyasi iradeye de bir mesaj veriyor. AK Parti, seçmenimizin bu mesajını net bir şekilde aldı. Bu mesajın temel gereklerinden bir tanesi yenileşmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’de yeniliğin öncüsü oldu. Türkiye’de siyasetin gençleşmesi, siyasette gençlerin önünün açılması ve partimizde kadın milletvekili sayısının artması, her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın önceliği oldu. Bizim geleneğimiz içerisinde önemli hususlardan biri de, her kongre sürecinde belirli oranlarda yenilenme olmasıdır. 18 Ağustos'ta yapılacak kongremizde de, tecrübe ve gençlik enerjisini birleştirecek bir yeniliğin olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Vitrin Haber