Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Nazım Maviş parti çalışmaları kapsamında Van, Bitlis ve Muş illerini ziyaret etti. 

Beraberindeki AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Konya Milletvekili ve Yerel Yönetimler Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Baloğlu, Van Milletvekili Fatih Çiftci, Konya Karatay İlçe Belediye Başkanı Mahmut Hançerli, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayram, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban ile birlikte bazı parti çalışmaları ve incelemelerde bulunmak üzere ilk olarak Van’a gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanlığı ile geçen günlerde Van’da çıkan olaylarda yakılan Bediüzzaman Said’i Nürsi Külyesini ziyaret ettikten sonra Tuşba Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Maviş ve beraberindeki heyet, makama geçtiler. Burada Maviş ve beraberindekilere belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gerçekleşen ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hizmet verdiklerin mekanın İpekyolu sınırları içerisinde kaldığını belirten Başkan Özgökçe, Tuşba ilçesinin sınırlarının değiştirilmesi ile ilgili olan taleplerini hatırlatarak, “Bu talebimiz yerine getirilirse hem alanımız genişleyecek hem de bir gelirimiz olacak. Öz gelirlerimize baktığımızda ilçe sınırlarımız içerisinde gelir getirecek hiçbir işyeri yoktur. Mevcut olan alanlar tamamı tabiri caizse köy ve kenar mahallelerden oluşmaktadır. İnşallah bir düzenlemeyle İpekyolu ilçe sınırları içerisinde kalan mahallelerimizin bize verilmesiyle hem İpekyolu ilçesi hem de bizim iş merkezleri ve nüfus gibi her bakımda eşit olacak. Bu önerimiz hem nüfusu ve iş merkezi açısında iki ilçe meydana getirebilmek adına yapılan bir çalışmadır” dedi. Yapılan görüşmenin ardından Tatvan’a hareket eden heyet burada parti teşkilatlarının da katılımıyla yerel yönetimler istişare toplantısını gerçekleştirdi. 

Editör: Vitrin Haber