Referanduma sayılı günler kala çalışmalarına aralıksız devam eden Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Dikmen ve Gerze’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği Paketini anlattı.
Seçim gezileri kapsamında Dikmen ve Gerze ilçelerini ziyaret eden Maviş, İlçede esnaf ve vatandaşlarla buluşarak 16 Nisan Referandum seçimi için destek istedi.

Seçim turuna Dikmen’de başlayan Maviş, ilk olarak Dikmen Kaymakamlığı görevine atanan Mustafa Gözlet’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Maviş, ziyaretin ardından Dikmen’de muhtarlarla bir araya gelerek, ilçeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Maviş daha sonra, geçtiğimiz günlerde Dikmenlilerin hizmetine sunulan ve ilçede sağlık ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayan Dikmen Entegre Sağlık Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bu Referandum Bir Parti Meselesi Değil Memleket Meselesidir
Ziyarette Dikmen’de kurulan Pazar yerini ziyaret eden Maviş, esnaf ve vatandaşlara Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. 
Maviş Dikmenlilerden 16 Nisan’da yapılacak referandum seçimi için destek ve dua talebinde bulunarak, "Vatandaşlarımız memleketin nasıl yönetileceğine karar vereceği bir sürece girdik. Ülkemizin geleceğini oylayacağız. Bu referandum bir parti meselesi değil memleket meselesidir. Yapılacak referandumda evet çıkmasıyla çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet krizleri artık tarih olup, yargı, asker, bürokratik vesayetlere son verilecektir. Ülkemizde yapılacak olan yatırımlar daha hızlı gerçekleştirilecektir. Bu anayasa değişikliği paketine vatandaşlarımız evet derse yürütme hızlanacak, İstikrar kalıcı hale gelecektir" dedi.

“16 Nisana Kadar Kapı Kapı Gezeceğiz”
Maviş, referandum çalışmalarına Gerze İlçesinde devam etti.
İlim Yayma Cemiyeti Gerze İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansında konuşan Maviş, Anayasa değişikliğinin parti meselesi olmadığını vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'yi çok daha istikrarlı bir geleceğe taşıyacağını ifade eden Maviş, “16 Nisan ülkemizin geleceği için tarihi bir gündür. Bu coğrafyada tarihten günümüze kadar milletin değerlerine tahakküm eden bir vesayet oldu. Millet ne zaman ayağa kalksa bu vesayetle millete diz çöktürüldü. Önümüzdeki referandum sürecinde işte bu vesayet sistemi ortadan kalkacak. Bizler 16 Nisana kadar kapı kapı gezerek; 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzlara karşı halkımızı evet demeye davet edeceğiz. Türkiye’nin tıkanmış parlamenter sistemle daha ileriye gidemeyeceği ortada. Halkın onayıyla yasalaşacak anayasa paketi, hızlı karar alma sürecini sağlayacak Cumhurbaşkanlığı sistemini getirerek, Türkiye’nin önünü açacak. Yönetimde kalıcı istikrarla birlikte koalisyon ihtimali ortadan kalkacak ve ülkemiz büyüme ve gelişme yolunda daha hızlı adımlar atacak" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber