CHP Durağan İlçe Başkanı M. Ali Koç, 16 Nisan referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnsanların referandum maddelerini tam anlamıyla bilmeden sandık başına gittiğini belirten Başkan Koç; “Halka anlatılmadan, maddelerini bilmeden oyladığımız referandum değişikliğinden umarım halkımız pişman olmaz” dedi. Bu anlamda her ne kadar iktidar gibi geniş imkanlara sahip olamasalar da referandum sürecinde gerekli vatandaş kitlesine ulaşamamalarını kendilerinde bir eksiklik olarak gördüklerini ifade eden CHP Durağan ilçe başkanı M. Ali Koç, referandum sonucu ile birlikte CHP yönetimi olarak ilçede kendilerini eleştirmeleri gerektiği gerçeğinin ortaya çıktığını belirtti.

Başkan Koç açıklamasında şunları söyledi; “16 Nisan referandumunu demokratik bir ortamda gerçekleştirdiğimizi söylemek isterdim! Ama başlangıcında devletin tüm olanakları ile algı operasyonları ve güç gösterisi ile gerçekleştirilen seçim çalışmalarında devletle muhalefet yarışmıştır.  Devletin kaynaklarını fütursuzca kullanan, İŞKUR’dan tutunda yatırımlara kadar şantaj, tehdit ve de belediye imkanlarını sonuna kadar seferber eden AK Parti cephesi çökmüştür.

Sinop tarihinde görülmemiş bir düzeyde bakan çıkarması gerçekleştiren AK Parti metropollerde kaybettiğini anlamış o nedenle kırsala yönelmiş, insanımızın ihtiyaçlarını da oy avcılığında kullanmıştır.  İnsanımızın çaresizliğini hizmete susamışlığını keşfeden Ak Parti tüm çabalarına rağmen oy kaybetmiş, istediğini alamamıştır. Biz inanıyoruz ki, vatandaşımıza daha çok ulaşabilseydik, gerçekleri anlatabilmiş olsaydık, köylere gidebilseydik vatandaşımız cumhuriyete, demokrasiye daha çok sahip çıkacak ve sandıkta bunu gösterecekti.

Lakin maddi imkansızlıklar, devletin gücü karşısında adilane olmayan bir yarışta sağduyulu, cumhuriyete ve Atatürk’e yürekten bağlı insanların oyları ile meşruiyetini kaybetmiş, şaibe düşürülmüş bir seçimde bile çok ciddi bir oyla hayır adeta sandıkları patlatmıştır. İlimizde de ilçe merkezlerinde gerileyen oy kaybeden AK Partinin imdadına hizmetle tehdit ettikleri bakanlarla gözdağı verdikleri bu memleketin asıl sahipleri cumhuriyetin yılmaz bekçileri, milletin efendisi olan köylerimizden gelen oylarla aradaki farkı kapattıkları görülmektedir. Bu gün Durağan AK Parti iktidarının yüz akı olmasına karşılık iktidar tarafından sürekli cezalandırılmış hizmetten yoksun bırakılmasına karşılık oyları ile destek vermeyi de sürdürmüştür. İlçedeki bu durum CHP yönetimi olarak kendimizi eleştirmemiz gerektiğini de ortaya koymuştur.  

Bizim açımızdan kararlarımızı yeniden gözden geçirmemizi, kendimizi vatandaşa neden anlatamadığımızı da ayrıca değerlendireceğiz.  Sorumluluk bilinci ile siyasetimizi yönetim kurulumuzla tekrar değerlendirerek yapılması gerekenler tekrar gözden geçirilecek, gerekirse yönetimin istifası da görüşülerek tabanımızın istek ve arzuları doğrultusunda hareket edilecektir. Biz kendimizi hesaba çekeceğiz. Biz bu sürecin sonrasında kamuoyuyla durumu paylaşacak tabanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın kararı ile devam edersek; gerek yerelde gerekse Durağan’ın genel siyasette halkımızın ve ilçenin kaynaklarına göz dikenleri deşifre etmeye devam edeceğiz. Bundan böyle Durağan’da verilen sözler yerine getirildi mi? Yoksa birilerine peşkeş mi çekildi?

Bunları anlatacak Sinop’un en geri kalmış, en fazla göç veren ilçesinin kaynaklarının da yok olmasına insanımızın hizmetlerle değil ayrıştıran, ötekileştiren yandaşı zengin eden ama bir başka Durağanlı hem şehrimizin de göç etmesine izin verenlerle mücadelemiz yeni başlayacak” dedi.
 
 
Editör: Vitrin Haber