Cumartesi günü yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde, listede yapılan usul hatasından dolayı adaylığı divan tarafından kabul edilmeyen eski il başkanlarından Kemal Albayarak ofisinde basın toplantısı düzenledi. 

Kendisi ve listesinin kasıtlı ve planlı olarak kongreye sokulmadığını ileri süren Albayrak, "Listemizi bir yerlerden talimat almışçasına itirazlarımızı kabul etmediler, tam bir 'Ali-Cengiz' oyunu sergilendi" dedi. 

Albayrak Ulus Sokak'taki ofisinde çalışma arkadaşlarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda şunları söyledi; "Kıymetli basın mensupları, davetimize icabet edip bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere 24 Ocak 2015 tarihinde Sinop AK Parti İl Başkanlığı kongresi vardı. Ben ve ekibim aylarca bu kongre için çalışmalar yaptık. Tüm ilçe kongrelerine katıldık, arkadaşlarımızın heyecanına ortak olduk. Seçimlerin akabinde tekrar ilçelere ziyaretler yaparak teşkilat mensuplarımızla görüşmeler yaptık. Bizim gayretli çalışmalarımızdan mevcut il yönetimi rahatsız olmuş, ilçeleri aramış ve bizlerle görüşmemelerini tehditkar bir şekilde iletmişlerdir. Ancak siyasi nezaket gereği tüm ilçelerde görüşmelerimizi gerçekleştirdik, kongre için tüm çalışmalarımızı tamamladık. 24 Ocak sabahı aday arkadaşlarımızla toplanıp kongre salonunda yerlerimizi aldık. Gelenleri karşıladık. Kongre başlayıp sıra seçimlere geldiğinde aday listemizi divana sunduk. Ali Çöpçü’nün listesi ilan edildi, bizim listemiz ise usul eksikliği sebebi ile reddedildi. Hemen sayın Gürsel Karataş ile birlikte divana giderek itiraz ettik. Asillerde 1 fazla aday yazdığımız söylenerek listemiz kabul edilmedi. Biz kendilerine 'hemen bir adayı listeden sileriz. Usulde hata olabilir, geçmişte de bunlar olmuştur ve düzeltilmiştir' dedik. 

Bir yerlerden talimat almışcasına!
Divan Başkanı Alev Dedegil ve Ahmet Yeni, bir yerlerden talimat almışçasına itirazlarımızı kabul etmediler, birde siz değerli basın mensuplarına 'biz hatanın düzeltilmesi için sürek verdik, hatayı düzeltmediler' diye yanıltıcı bilgi verdiler. Hepiniz ve kameralar şahit. Divanda yaptığımız itirazı gördünüz. 
Tam bir 'Ali-Cengiz' oyunu sergilendi. Kendilerine 'bizim partimizin ilk kelimesi olan adaleti kaldırıyorsunuz', 'divanın saygınlığını zedeliyor',' kongreye gölge düşürüyorsunuz' dedik. Sanırım aldıkları talimatı uyguladılar. Değerli basın mensupları, delege kardeşlerimizin iradesi, sandığa yansımadıktan sonra kongreler ne için yapılır? Bunlar kendi yaptıkları delegeye dahi güvenemediler. Sandıktan çıkamayacaklarını anladılar. Hile yolunu seçerek, bizleri partimizin seçimine sokmayarak adaleti katlettiler. Mevcut il yönetiminin bizce, Sinop ilimize hiçbir katkısı olmayacaktır. İl başkanı yönetilen değil, yöneten olma kabiliyetine sahip olmalıdır. Seçim yapmayacak, delegenin iradesini sandığa yansıtmayacaksanız kongrelerin ne anlamı var? Neden Sinop’un en ücra köşesindeki dava arkadaşlarımızı merkeze getirerek yoruyorsunuz? Bırakın herkes işini gücünü yapsın. Kıymetli basın mensupları, davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdığınız için tekrar şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi sunuyorum" 




Editör: Vitrin Haber