Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP'nin Sinop dahil bazı bölgelerde adayları şimdiden belirlediği haberlerine tepki gösterdi. 

ADAYLAR SÜREÇ BİTMEDEN BELİRLENMEZ
Karadeniz yaptığı açıklamada: "Basında aday belli oldu gibi haberler çıkıyor. Henüz aday adaylığı süreci bile bitmeden, bu tür haberlere kesinlikle itibar edilmesin. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız sayın Seyit Torun ile bu konuyu görüştüm. 19'una kadar aday adaylığı devam ederken bu haberler asparagastır. Türkiye genelinde hiç bir noktada adayımız belli değil. Parti meclisimiz 24'ünde. Partinin organları var. Bunlardan onay alınmadan kimsenin aday açıklama gibi bir lüksü yok. Parti meclisi ve MYK'dan geçmeden biç bir adayımız belli değildir. 

PARTİMİZ BÖYLE BİR GAFLETE DÜŞMEZ
Partimiz tabi ki aday adaylığı süreci henüz bitmeden aday açıklama gibi bir gaflete düşmez. Bunu herkes bilir. CHP'nin dünyadaki, Türkiye'deki köklü yerini, verdiği her sözü tutan, adalet anlayışı ile yola çıkan bir partinin bunu yapmayacağını herkes bilir. Bugün itibari ile partimize gelip başvuru yapmak isteyen, basın açıklaması yapmak isteyen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Bir telefon kadar yakınız. Arkadaşlarımızın hepsi aday adayıdır. Böyle onurlu bir görevi yerine getirmek için yola çıkmışlardır" dedi. 

Açıklamasında diğer partilere de seslenen Barış Karadeniz, aday adaylarının birbirleriyle yarışının kimseyi ümitlendirmemesi gerektiğini söyledi. 

Barış Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü: "Aday adaylığı sürecimiz bugün sona eriyor. Aday adayı olacak arkadaşların yanında olmak için buradayım. Aday adayı olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Hepsine başarılar diliyorum. Tek bir aday olacaktır. Kimse sevinmesin. Özellikle diğer partilere sesleniyorum. 'CHP içinde birçok aday var. Biri çıkarsa diğerleri onun karşısında yer alır. Buradan beslenip, nemalanıp bizde CHP'yi Sinop'ta yıkıp belediyeyi alırız' diye kimse heveslenmesin. CHP bir ailedir. Aile hukuku ile yönetilir. Aile kültürünün en iyi hissedileceği parti CHP'dir. Bundan kimse nemalanmaya kalkmasın".