Referandum çalışmaları kapsamında Sinop’a gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlenen kahvaltıda Sinoplu muhtarlarla bir araya geldi. Muharrem İnce’nin burada konuşma yaptığı dakikalarda TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Sinop’ta ayrı bir adreste partisince düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Referandum Süreci" konulu programda konuşuyordu.

CHP tarafından düzenlenecek olan programın haftalar öncesinden belli olduğunu söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti’nin aynı güne organizasyon düzenlemesinin büyük bir siyasi nezaketsizlik olduğunu belirtti.

Karadeniz; “6 Yıllık ilçe başkanlığım ve daha öncesinde yürüttüğüm yönetim kurulu üyeliğim ve 2 yıla yakın milletvekilliği sürem boyunca ben ilk defa böyle bir siyasi nezaketsizlik gördüm. Ben, bizim toplantımızla aynı saatte AKP’nin bir organizasyonu olduğunu öğrenince dün Nazım beyi aradım ve dedim ki; biz muhtarlarımızla görüştük, mesaj yolladık, telefon açtık bir organizasyon tertipledik dedim. Kendisi de benim haberim yok il başkanımızla bir görüşeyim dedi. Daha sonra İl Başkanı Ali Çöpcü beni aradı ve bende bizim il başkanımızla bu konuyu görüşüp bir çözüme kavuşturmamız gerektiğini söyledim. Kendisi de tabi dedi. Görüşmemiz bu kadar, o saatten sonra herhangi bir dönüş olmadı. Son zamanlarda Türkiye’ye örnek olmuş Sinop siyaseti ne yazık ki son 1 buçuk 2 yıldır kendini kaybetti. Buraya gelip Sinop’ta abidik gubidik işler diyen, birçok bakanı gelip ufacık çocukları yanına alıp pankartlar açtıran, Türkiye’de yapılmayanı yapıp geldiği bir ilçede otobüs açılışı yapan bakanlar, silahla tehdit eden partililerini kamuoyuna ispiyon edip Sinop’u rezil eden insanlar gördük. Yani inanın bunları bir Sinoplu olarak utanarak söylüyorum. Ama biz güzel siyaset yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlar kendi yaptıkları şeyler içinde boğulacaklardır. Yani inanın hayatımda ilk defa böyle bir konuşma yapıyorum. Ama dediğimi gibi bugün yapılan tam bir siyasi nezaketsizliktir” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber