Bir yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren ASİLDER, Ankara’da yaşayan Sinopluları düzenlediği etkinliklerle sık sık bir araya getiriyor. Sinopluların ve Sinop Sevdalılarının katıldığı etkinliklerde Sinop ve ilçelerinin kültürü, yöresel zenginlikleri paylaşılıyor ve yaşatılıyor. ASİLDER’in bu ay konuk ettiği CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz eşi Canan Karadeniz ile katıldığı Kabakçı Konağı etkinliğinde büyük ilgi gördü. Selami Parmaksız ve Bayram Elik’in söylediği Sinop yöresi türküleriyle karşılanan Karadeniz, etkinliğe katılan, kadın ve çocuklarla tek tek ilgilendi, sohbet etti. 

Sinop Milletvekili Barış Karadeniz burada yaptığı konuşmasında sözlerine teşekkür ederek başladı. “Ankara’da ilk defa bu kadar Sinoplu’nun bir arada olduğu bir toplantıya katılıyorum. Bu benim için güzel ve onur verici” diyen Barış Karadeniz şöyle devam etti:“Burada toplanmamızın amacı Sinop. Hepimiz Sinopluyuz ve ortak değerlerimiz var. Sinop’u anlatmak çok zordur. Sinop’u yaşamak lazım. Sinop’u anlatmak yerine Sinop’ta yaşadıklarımızı paylaşmayı tercih ediyorum Siyasi kimliğimiz Cumhuriyet Halk Partisi ama Milletvekili olarak seçildiğim günden bu yana CHP kimliği ile değil Sinoplu kimliği ile çalışıyorum. İlçeleriyle köyleriyle, yurdun dört bir yanında yaşayan tüm Sinoplu hemşerilerimizin Milletvekiliyim. Siyaset bir yere kadar. İşin içinde Sinop olduğu zaman siyaseti bir tarafa bırakarak, siyaset üstü çalışıyorum. Sinop için, tüm ilçelerimiz, köylerimiz için hemşerilerimiz için canla başla çalışıyorum. Ankara’da yaşayan Sinoplular olarak tecrübelerinizle bana yol göstereceğinize, bir çok şeyi birlikte ve beraberce yaparak başaracağımıza inanıyorum.”

Sinoplu hemşerileri ile uzun uzun sohbet eden Karadeniz’e, çocuklar “Barış Karadeniz” için yazdıkları şiirleri okudular. ASİLDER Genel Sekreteri Metin Çağlar, dernek yönetimi ve Sinoplular adına Karadeniz’e gümüş Ay Yıldızlı bir Türk Bayrağı hediye etti. Karadeniz, bugüne kadar en güzel hediyeleri aldığı için çocuklara ve ASİLDER yönetimine teşekkür etti. 

Kabakçı Konağı sohbetleri ardından Sinoplu İşadamı Kadir Erkan’ın Mamak Değirmendere’deki işletmeye açtığı kahve dünyasına ziyarette bulunuldu. Karadeniz, daha sonra Metin Çağlar’ın babası Mehmet Ali Çağlar’ın evlerine giderek hasta ziyaretinde bulundu.
Editör: Vitrin Haber