AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan bir takım incelemelerde bulunmak üzere Boyabat’a gitti. Vekil Karaaslan burada Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ev sahipliğinde, Boyabat Kalesi Tünelleri, Boyabat'ın Tarihi Orta Çarşısı'nı, tarihi konakları, kasaplar çarşısı, bakırcılar çarşısı ve tarihi yapısı ile dikkat çeken askerlik şubesini gezdi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın Boyabat ziyaretine Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan; "Bu gün Boyabat'ta olduğumuz için çok mutluyuz. Gerçekten duyduğumuz kadar varmış. Görünce daha da etkilendiğimi söyleyebilirim. Bazı şehirler bazı ilçeler olur sadece tarihi olur, sadece bir takım kültürel özellikleri olur. Sadece tabiat varlıkları olur. Ama Boyabat'ta bunların hepsi var. O yüzden çok şanslı bir ilçe ve Sinop geneli için de bunu söylemek mümkündür.
Önemli bir yanı da bu saydığımız özelliklerini koruyabilmiş bir ilçedir. Biz bu gün çarşısıyla birlikte, bütün o sivil mimarisi ile birlikte, meydanlarıyla birlikte, hatta peyzaj elemanlarıyla, ağaçlarıyla tarihi çınarlarıyla birlikte bir tarih şehrindeyiz" dedi. 

Ziyaret sonrasında konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Amacımız bu ilçenin, bu şehrin önemli değerlerini tüm Türkiye'ye ve hatta neden olmasın ki Dünya'yla paylaşmak. Gerçekten, zaten kadim kültür bunları kurmuş, bize vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak gibi bir amaç güdüyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur. vesile olur, Ben de elimden gelen çaba ve girişimlerde bulunacağım. Teşekkür ediyorum" 

 
Editör: Vitrin Haber