Şanlan yaptığı yazılı açıklama ile istifa kararını duyurdu. Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna dikkatine; Bizlerin umutları da, hayalleri de, düşleri de, kabusları da onurludur. Çocukluk yaşlarından beri tuttuğumuz vatan nöbetini, ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz. 

Bizler şahsi kaygılar, kazanımlar için mücadele yolunu seçmedik. Bizler, büyük Türk milletinin makus talihini yenmek ve umutlarını yeşertmek için, yola çıkmış insanlarız. Bizler hak bildiğimiz yolda baskılara, engellere asla boyun eğmeyiz. Bizler siyaseti amaç olarak değil, kadim TÜRK milletine hizmet etme aracı olarak gören insanlarız. 

Bizlerin boynu, sadece büyük Türk milletinin ve Allah'ın huzurunda eğilir. MHP içinde başlayan ve iyi partinin kuruluşuyla devam eden siyasi ve demokrasi mücadelemizi, İYİ Partiyi kurarak devam ettirdik. 

YENİ YÖNETİMİN ELİNİ RAHATLATMAK İÇİN
Görevde bulunduğumuz sürece, ekip ruhuyla herşeyin en iyisini yapmak için elimizden gelen bütün gayreti sergiledik.Ve neler yaptığımızı, siyaseti takip eden bütün herkes bilir. İYİ partinin kurulmasıyla, Sinop kurucu Merkez ilçe başkanı ve son seçilmiş merkez ilçe başkanı olarak devam ettirdiğim görevimden, yeni atanan il başkanın ve kurulacak yönetimin elini rahatlatmak adına İSTİFA ediyorum. 

AKTİF GÖREV ALMAYACAĞIM
Yeni kurulacak yönetimlerde, aktif olarak görev almayacağım. İYİ partinin üyesi olarak, kurulacak yönetimlerin doğru yaptığı her türlü faaliyeti destekleyeceğimizi, yanlış yapılanlarında karşısında duracagımızı belirtiyorum.
İYİ Partinin  kuruluşundan bugüne kadar, her safhasında yer almış biri olarak, süreç içinde mücadele eden bütün arkadaşlarıma dostlarıma teşekkür ediyorum.