Sinop İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi.  Parti binasında gerçekleştirilen kongreye parti üyeleri büyük ilgi gösterdi. 
Divan Başkanlığı üyelerinin tamamı kadınlardan oluşan kongrede, Kurucu Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan tek liste halinde seçimlere girdi. Üyelerin çoğunun oyunu alan Şanlan, Sinop İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.

İYİ PARTİ KEYFİYETTEN KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLDİR
Yılmaz Şanlan Kongrede yaptığı konuşmasında İYİ Partinin şahsi menfaatler uğruna değil, milletin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kurulduğunu söyledi.

Şanlan; “Bugün burada Sinop İyi Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın 1.olağan kongresini yapmak için toplanmış bulunmaktayız.

İYİ PARTİ keyfiyetten veya şahsi ikbal kaygılarından doğmamıştır. İYİ PARTİ kısa vadeli iktidar hayalleri üzerine asla kurulmamıştır.

İYİ PARTİ, Aziz Milletimizin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için, mecburiyetten doğmuştur. Tıkanmış siyasetin önünü açmak, birikmiş memleket sorunlarını çözmek, ayrışmış, dağılmış sosyal toplumun sorunlarını gidermek, milletimizin doğru ve hak ettiği gibi yönetilebilmesi için kurulmuştur” dedi.

BİZİM PARTİMİZ, BİR CESURLAR HAREKETİDİR

İyi Parti neferlerinin zor bir dönemde ve çok zor şartlarda yola çıktığını ifade eden İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, İyi Parti’nin cesurlar partisi olduğunu söyledi. 

Şanlan; “Bizim partimiz, bir cesurlar hareketidir. "Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer." Biz bu inanç, kararlılık ve azimle yola çıktık. Zor dönemlerde, zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. 80 milyonluk büyük bir aileyiz, büyük bir milletiz,  büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz ama paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız, birlikte başaracağız.

Adil olacağız, adaleti sağlayacağız, mazlumun haklının yanında, zalimin karşısında olacağız.

Farklılıklarımızı değil, ortak yönlerimizi ön plana çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz.

Aynı türkülerle oynayan, evlenen, eğlenen;  aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz? İdare ve temsil noktasındayken izleyeceğimiz misyon; Misak-ı Millî sınırları içinde yaşayan, vatan, bayrak, millet kaygısı taşıyan herkesi kucaklamaktır” diye konuştu.

HER VATANDAŞIMIZA KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIKTIR
İyi Parti teşkilatları olarak vatandaşları siyasi görüş, ideolojik düşünce ya da etnik farklılık gözetmeksizin kucaklayacaklarının altını çizen İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, her vatandaşa kapılarının da gönüllerinin de açık olduğunu ifade etti.

Şanlan; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"  düsturuyla, siyasi görüş, ideolojik düşünce, etnik farklılık gözetmeksizin her vatandaşımıza kapımız da, gönlümüz de açıktır.

Sizlerin emeklerini görmezden gelerek, çiğneyip geçerek; ne varsa ben yaptım, siyasi rantını da mutlaka ben, sadece ben almalıyım dersem bana hakkınızı helal etmeyiniz. O durumda yakama yapışmazsanız da ben size hakkımı helal etmem” dedi. 

Kongrede daha sonra Sinop İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ceyhan Demir de bir konuşma yaparak, kongrenin ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diledi.
 
Editör: Vitrin Haber