AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP tarafından sözleşmeli öğretmenlik sisteminde sözlü mülakat yönteminin araştırılması ile ilgili olarak TBMM’ye sunulan grup önerisi ile ilgili açıklama yaptı. Maviş; “Mülakatlar için hazırlanan soruların dışında başka bir soru sorulduğuna dair somut bir bilgi, belge bulunması halinde bu konunun araştırılmasına, sorumlular hakkında soruşturma açılmasına destek vereceğiz” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş TBMM Genel Kurulunda sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat yönteminin araştırılması hakkında verilen CHP Grup önerisi aleyhinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. 

Maviş, yaptığı konuşmasında sözleşmeli öğretmenlik sisteminin gerekliliği ve öğretmenlik mesleği yapacak kişinin mülakat yöntemiyle seçilmesi gerekliliklerine değindi. Konuşmada mülakat sisteminin objektif olduğunu sürecin bütün adımlarını ayrıntılı bir şekilde anlatarak açıklamaya çalışan Maviş, mülakatta sorulduğu iddia edilen sorulara ilişkin ortaya çıkarılan tartışmaya da açıklık getirdi. 
 
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş kalkınmada birinci öncelikli illerde öğretmenlerin görev yerlerinde sabit olarak kalması için sözleşmeli öğretmenliği gündeme getirdiklerini söyledi.
Mülakat uygulamasının sıkça tartışıldığını ifade eden Maviş, bir öğretmenin özgüveninin, iletişim becerisini test etmenin en geçerli yolunun mülakat olduğunu, bu yüzden mülakat yönteminin eleştirilmesini doğru bulmadığını vurguladı.

SORULAR BİLİM ADAMLARI TARAFINDAN HAZIRLANDI
Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, mülakatlardaki soruların bilim adamları, redaksiyon kurulu, uzmanlar tarafından hazırlandığını, soruların bilimsel süzgeçten geçirilerek, dil, anlatım, ifade açısından redaksiyon yapılarak mülakat komisyonlarına gönderildiğini anlattı.

Maviş, hazırlanan sorular dışında mülakatta başka bir soru sorulduğuna dair somut bir bilgi, belge bulunması halinde bu konunun araştırılmasına, sorumlular hakkında soruşturma açılmasına destek vereceklerini belirtti. Maviş, "Bahse konu soruların hiçbirinin sorulduğuna dair bulguya rastlamadık." dedi.
 
Editör: Vitrin Haber