CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan 2019 yerel seçimleri öncesinde İl Başkanlığından istifa ederek Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Ayhan, “Sinop’ta tüm yönetimlerin etkin bir şekilde katıldığı yeni bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

CHP Sinop İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile İl Başkanlığı görevinden istifa eden Barış Ayhan 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısına Barış Ayhan’ın yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, partililer ve basın mensupları katıldı.  
Basın toplantısında konuşan Barış Ayhan, 2 dönemdir büyük bir gurur ve özveri ile yürüttüğü Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı görevinden 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel yönetimler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere istifa ettiğini söyledi. 

Ayhan, “Sade bir üyesi olmamın ve kalbimin üzerinde altı oklu rozetini taşımanın bile büyük bir gurur kaynağı olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde beni iki defa İl Başkanı ve bir dönem Belediye Meclis Üyesi olma şerefi ile tanıştıran tüm örgüt üyelerime ve Sinop halkına sonsuz teşekkür ederim” dedi.

DAHA GÜZEL BİR GELECEK VE DAHA GÜZEL BİR SİNOP İÇİN İLK ADIMI ATTIK
Daha güzel bir gelecek ve daha güzel bir Sinop için ilk adımı attıklarını söyleyen Barış Ayhan, kendisine destek veren her kese teşekkür etti. Ayhan; “2003 yılından bu yana; gerek parti içi görevlerinde gerekse yerel yönetimlerdeki görevi esnasında beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklamam için salonu dolduran, fiziken yanında olamasalar da kalplerinin şuan beraber attığına inandığı; Cumhuriyet Halk Partisinin her bir üyesine, Sinoplulara ve bu zorlu süreçte kendisinden desteğini hiç esirgemeyen aileme minnettarım” diye konuştu. 

YAŞANILABİLİR KENTLERİNDEN BİRİ OLMAK SOSYAL DEMOKRAT YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE SAĞLANABİLİR
21.yüzyılın en yaşanılabilir kentlerinden biri olmanın ancak sosyal demokrat yeni nesil belediyecilik anlayışı ile sağlanabileceğinin altını çizen Barış Ayhan, Sinop’un da bu kentler arasında yer aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi. Ayhan; “Yönetim hiyerarşik değil, katılımcı ve eşitlikçi bir düzlemde inşa edilmelidir. Halka en yakın hizmet birimi olan yerel yönetimler; ancak halkın katılımı, denetimi ve paydaşlığı ile sağlıklı bir şekilde yönetilebilir. Birlikte üretip birlikte paylaşmak, eleştirmek yerine çözüm üretmek, toplum yararı odaklı projeler üretmek, katılımcı yönetim anlayışını egemen kılmak, herkesin kendisini çözümün bir parçası olarak hissetmesini sağlamak, kentlinin kentine sahip çıkmasını sağlamak, yerel hizmetlerin en yüksek halk katılımı ve en saydam yöntemlerle halka ulaştırılmasını sağlamak önceliğimiz olacaktır” dedi.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Yeni nesil Belediyecilik anlayışının Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve Belediye çalışanlarından ayrı olarak yönetime, muhtarların, sivil toplum örgütlerinin, kent konseyinin ve üniversitenin etkin bir şekilde katıldığı yeni bir yönetim anlayışının hayata geçirilmesi ile mümkün olacağını vurgulayan Ayhan; “Kentin sorunları; bizzat sorunun muhatapları ile çözülmeli. Ben nasıl istiyorsam öyle olacak diyerek kalıcı bir çözüme ulaşmak mümkün değildir. Her Sinoplu’nun gerektiğinde ortak olabileceği, fikrini ve çözüm önerisini sunabileceği bir yönetim zemini inşa edilmelidir” diye konuştu. 

KENTİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ
Hiçbir Sinoplu’nun dışlanmadığı ve bütün kararların ortaklaşa alındığı, ortak akıl ve bilimsel ölçütlerin kullanıldığı bir yönetim anlayışı 21. Yüzyılda Sinop’u hak ettiği yere taşıyacaklarını belirten Ayhan sözlerine şöyle devam etti; “Sinoplular kentlerinin vizyonunu; eğitim, kültür ve turizm kenti olma yönünde belirlemişlerdir. Bu vizyona bağlı kalarak geliştirilecek projelerle kente kimlik kazandırmak, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartmak, turizmi çeşitlendirmek, kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu vizyonu desteklemek, bu vizyon ile örtüşmeyen; çevreye ve insanımıza zararlı projeleri bertaraf etmek önceliğimiz olacaktır. Bugün ki basın toplantımızın içeriği aday adaylığımızı ve bu sebeple İl başkanlığından istifa ettiğimiz kamuoyu ile paylaşmak amaçlıydı ancak genel hatları ile nasıl bir belediyecilik anlayışına sahip olduğumuzu da ifade etmeye çalıştık. Önümüzdeki günlerde Sinop’a dair projelerimizi paylaşacağımız ve görseller ile de destekleyeceğimiz bir basın açıklaması daha yapacağız.” 

SİNOP’TA CHP’Lİ BELEDİYE SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Toplantıda daha sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta merkezle birlikte 4 olan CHP’li belediye sayısını 2019 Yerel seçimlerinde artıracaklarını söyledi. Karadeniz; “Partimizin adaylık takvimi açıklandı. 1-12 Ekim tarihleri arasında parti yöneticisi arkadaşlarımız istifa sürecini işletmeye başladılar. 19 Ekim tarihine kadar ise adaylık başvuruları alınacak. Bu süre zarfında partimizde, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ve belediye başkanlıkları için adaylıklar devam edecek. 3 yıldan bu yana birlikte çalıştığımız Sayın İl Başkanımızı kutluyorum. Çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Tabi ilerleyen süreçte, çeşitli adaylarımız çıkabilir. Bugün burada aday adaylığını açıklayan Sayın İl Başkanımızın yanında olduğu gibi diğer aday adayı arkadaşlarımızın da aynı şekilde yanında olacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bir ailedir. Bu aile bir kişiden değil, birlikten oluşuyor. Bu aile kültürünü burada olan tüm arkadaşlarımızın hissettiğine eminim. Önemli olan Sinop’u, Sinop halkı ile birlikte yönetmek. Bu bilinçle hareket ederek belediyeye yeniden adayız. Bildiğiniz gibi şuan Sinop merkezle birlikte toplamda 4 belediyemiz bulunmakta. Ben buradan söz veriyorum, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bu sayıyı artıracağız” dedi.
Editör: Vitrin Haber