CHP Grup Başkanvekili, Sinop Milletvekili Engin Altay, anaokullarında neden tekli eğitimin terk edilerek ikili eğitime geçilmesinin öngörüldüğünü sordu.

Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki, "Okul öncesi eğitim kurumlarında günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile ikili eğitim yapılır" hükmüne işaret etti.

Bakanlıkça valiliklere gönderilen genelgeyle bağımsız anaokullarında da tekli eğitimin terk edilerek ikili eğitime geçilmesinin öngörüldüğünü, tekli eğitim yapma şartlarının zorlaştırıldığını savunan Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Bireysel olarak etkileşime ve ilgiye daha çok gereksinim duyulan bir eğitim kademesinde ikili eğitim yapılmasının amacı nedir? 2003'ten bu yana okul öncesi eğitim kurumlarına ne kadar yeni derslik yapılmıştır? Hükümetiniz sürekli olarak 3 çocuk-5 çocuk söylemlerini politika haline getirmişken okul öncesi eğitimden bu çocukların yararlandırılması düşünülmemekte midir? Özellikle çalışan annelerin ikili eğitim nedeniyle çocuklarını yarım günde ne yapacaklarına ilişkin bir önermeniz ve politikanız olacak mıdır? Uygulamanız kadının istihdamını engellemeye yönelik bir politika tercihi midir? Okul öncesi eğitim kurumlarında ne kadar öğretmene ihtiyacınız vardır?"

Editör: Vitrin Haber