MHP Sinop İl ve Merkez ilçe yönetimlerinin görevlerinden alınarak yerlerine yeni atama yapılması ardından, görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan açıklama yaptı. 

Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklamasını yapan Şanlan, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'e desteğini yineleyerek, kendisini; "Demokratik yollarla seçilip antidemokratık olarak görevden alınan Sinop Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı" olarak adlandırdı. 

"Ben Ülkücü Yılmaz Şanlan" diyerek sözlerine başlayan Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bizler bu kutlu davanın yorulmaz neferleriyiz. Biz açık alın ve dik başla çıktık bu yola… Ne makam ne de koltuk sevdamız hiç olmadı…Bıkmadan usanmadan Türk-İslam Ülküsü’süne hizmet etmeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu kutlu davanın en üst makamı neferliktir. 

ÜLKÜCÜ DURUŞA YAKIŞMIYOR!
Partimizde yaşanan ve ülkücü duruşa hiç yakışmayan demokratik tabanlı bir kaos oluşmuştur. Herkesce malumdur ki her siyasi parti ülkesinin ve milletinin refahı ve huzurunu en üst düzeye çıkarmak için fikir ve ideolojisi doğrultusunda mücadele eder. Ancak görülen odur ki partimizin genel merkez yöneticilerinde partiyi iktidara taşıyacak kabiliyet ve beceriye sahip değildirler. Bu durum girdiğimiz son genel seçim sonuçları ve sonrasında yaşananlardan açıkça anlaşılmaktadır.

Gerek teşkilatlarda gerekse seçmen nezdinde hiçbir karşılıkları kalmamış olmasına rağmen halen koltuklarına sıkı sıkıya sarılmaları milliyetçi ve ülkücü camiada derin bir travma yaratmıştır. Türk milleti dara düştüğünde durumdan vazife çıkartıp vaziyet alan vatanın yiğit evlatları Türk milletini yalnızlığa ve dış mihrakların desteklediği taşeronların kucağına bırakmayacaktır. Ülkücüler Sayın Meral Akşener ve dava arkadaşlarının öncülüğünde milli uyanışı başlatmıştır. Bu kutlu yolculuk Allah'ın izni ve lütfuyla başarıya ulaşacaktır. Buna inancımız tamdır. Bizlerde bu büyük yürüyüşü desteklediğimiz için şu an itibariyle (03.05.2016) görevden alınmış bulunmaktayız"
Editör: Vitrin Haber