Sinoplu iş adamı B. Bülent Gökmenoğlu Sinop Belediye Başkanlığı için aday adaylık açıklamasına kalabalık bir partili grubun katılımıyla gerçekleştirdi.  Beraberindekiler ve ailesiyle birlikte CHP İl Binasına gelen Gökmenoğlu, aday adaylık başvuru ardından açıklamalarda bulundu.

Açıklama sırasında renkli anlarda yaşandı. Gökmenoğlu yanına çağırdığı Kerem Özcan adlı adlı minik Sinop'u nasıl görmek istediğini anlattı. Gökmenoğlu'ndan başkan olduğunda çocuk parkları, oyun alanları ve yemyeşil bir Sinop istedi. B. Bülent Gökmenoğlu'da minik Kerem'e isteklerini yetirme konusunda söz verdi. Açıklama sırasında Gökmenoğlu'nun annesi de bir konuşma yaparak oğluna başarılar diledi.

Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Gökmenoğlu, "Hiç bir zaman yönetim eleştirisine girmeyeceğim. Geçmiş ile ilgili herhangi bir eksiklik üzerinde polemik yapmayacağım. Süreç, partimin daha çok bir araya gelmesi gerektiren bir süreç. Süreç hizmet bayrağının daha ilerine taşınması gerektiği bir süreçtir" dedi.

YANDAŞIMIZLA DEĞİL, PARTİ TABANIYLA OLALIM
Yandaşla değil parti tabanıyla hareket edilmesinin önemine değinen Bülent Gökmenoğlu: "Öncelikle mantığım şu. Bu kent için taş üstüne taş koyan benim başımın tacıdır. İş yapan hata ve eksiklik mutlaka yapar. Bundan sonra parti için siyasal görüş farklılıklarını bir kenara bırakacağız. İlk önce hedefimiz kalp kırmamak. Hiç kimseye saygısızlık yapmayacağız. Kesinlikle dedikoduya müsaade etmeyeceğiz. Kim aday olursa, onun hakkında benim yanımda polemik yapılıyorsa, önce karşı çıkacağım, sonra da kendisine haber vereceğim. Yandaşlarımızla değil, parti tabanıyla politika yapalım. Bizi sevenlerle politika yaptığımız zaman başarıyı elde edemeyiz. Bizi seven sevmeyen herkesi kucaklamak bizim misyonumuz olmalı. Biz bu kentin sakinleriyiz, sahipleri değiliz. Amacımız Sinop'a hizmet. Amacımız bu günü yarına hazırlamak" diye konuştu. 

"Bu süreç içerisinde asla kimseye saygısızlık yapmayacağız ve kalp kırmayacağız" diyen Gökmenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle şu konularda da hemfikir olduğumuza eminim. Sinop özel bir kenttir. Sinop güzel bir kenttir. Sinop bir doğa harikasıdır. Bu noktada şunun bilinmesini özellikle önemsiyorum. Bu yola çıkarken biz asla bugüne kadar kentimiz için yapılan çalışmaları göz ardı etmeyeceğiz. 

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA TEŞEKKÜR EDERİZ
Bu kentte taş üstüne taş koyan herkes başımızın tacıdır. Geçmişimizi asla unutmayacağız ama geçmişe de takılmayacağız. Yaşanan her şeyden ders çıkarıp vefayı kılavuz yapıp kentimiz için yeni olan her şeyin gücü ile besleneceğiz. Öncelikle yaklaşık 10 yıldır belediye başkanlığı yapan ve halen görevinin başında bulunan sayın Baki Ergül’e ve ekibine, bugüne kadarki gerçekleştirdiği ve bundan sonrada gerçekleştireceği hizmetleri için bir Sinoplu olarak teşekkür ediyorum. Bizim aday adaylığımızın bir bayrak yarışı olduğunun bilinmesini özellikle rica ediyorum. Bu görev bize verilirse sayın belediye başkanımızın bugünkü noktaya getirdiği bu hizmet bayrağını çok daha yukarı taşımak iddiasındayız. 

KALP KIRMAYACAĞIZ
Bu süreç içerisinde asla kimseye saygısızlık yapmayacağız ve kalp kırmayacağız. Sevgili dostlar bu kenti tanıyorum, sorunlarını biliyorum ve bu sorunlarının ancak ortak akılla çözülebileceğine inanıyorum. yönetim anlayışı olarak en büyük hedefim, parti ayrımı yapmaksızın, kişi ayrımı yapmaksızın herkesin düşüncesinden faydalanmak olacaktır. bu benim şeref sözümdür. Hep söylediğim ve hep de söyleyeceğim gibi biz halk partililer dava insanlarıyız. Bizi iktidar çimentosu ya da kirli çıkar ilişkileri bir arada tutmuyor. Bizi, inandığımız ilkeler ve insana dair onurlu yaşama olan inancımız bir arada tutuyor. Bizler parti içerisinde yandaşlarımızla değil tüm parti tabanı ile siyaset yapmayı doğru bulan insanlarız. Bizler belediye başkanlığı gibi hizmet makamlarında görev alanların, kişi ayırımı yapmaksızın, kentimizde belli bir zümrenin değil herkesin belediye başkanı olarak görev yapması gerektiğini bilen insanlarız. Bu inançla, bu yola çıkarken buradaki bir çok yol arkadaşımız ve alanında uzman ekiplerle birlikte hazırladığımız Sinop’un yararına olacağına inandığımız oldukça iddialı projelerimiz var. Özetle  ana başlıklar halinde söylemek gerekirse Sinop'umuza; daha yeşil, daha mavi,  daha fazla kültür ve sanat alanı ve kalıcı turizm kenti haline getireceğiz. Sosyal belediyecilik projeleriyle, kent insanlarımızın yani sizlerin, yaşamaktan daha da keyif alacağı, rant alanı olmayan daha mutlu bir kent, daha huzurlu ve daha güvenli bir kent haline getireceğiz. 

HIRNAP BAHÇELERİNİ GERİ GETİRECEĞİZ
Hırnap bahçelerimizi geri istiyoruz. Zeytinliklerimizi geri istiyoruz ve buradan söz veriyorum ki bunları geri getireceğiz. Göreve geldiğimizde ilk 100 günlük planımız  hazır durumdadır. Projelerimizi kampanya süresinde planlı bir sıralama ile yazılı ve görsel bir şekilde açıklayarak anlatacağız. Partili, partisiz herkesi ikna edeceğiz. Çalınmadık kapı bırakmayacak, ulaşılmadık kent sakini kalmayacak. Böylece partimizi daha da büyüterek halkımızla el ele yürüyeceğiz. Bu yola çıkarken sık kullandığımız bir slogan var;  ‘sevgi, onur, erdem ve adalet ile herkesin belediye başkanı'. bu ilkelerden asla taviz vermeden, yine halk partili olmanın getirdiği sorumluluğu ve ilkeleri asla unutmadan, kentimizde yaşayan tüm insanlara dair, onurlu ve daha konforlu yaşamı sağlamak adına canla başla çalışmak için Sinop Belediye Başkanlığı görevine talip olmak adına cumhuriyet halk partisinden Sinop belediye başkan aday adayı olduğumu bir kez daha ifade ediyorum. 

DUVAR DEĞİL KÖPRÜ OLACAĞIZ
Bu amaçla bu süreçte hiç bir zaman duvar örmeyeceğiz, köprü kuracağız. Görev almak nasip olursa görev yaparken her şart altında, imkan dilini kullanacağız. Verdiğimiz her sözü tutacağız. bu hem kişisel ahlakımız, hem de siyasal ahlakımız gereği olduğu gibi, böyle yaparak ve yaşayarak son zamanlarda siyaset alanındaki söz mezbahalarının önüne geçeceğiz. sözün erdemini daha da sağlam inşa edeceğiz. Dostlarım, bu kenti yeşile boğacak yemyeşil yapacağız. Hak eden, Sinop için çıkarsız çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarına elimizden geldiğince destek vereceğiz. Özetle ve sonuç olarak bütün bunlar bizim namus ve şeref sözümüzdür. Sevgili dostlarım, başta buraya kadar yorulduğunuz için sizlere, aday adaylığı açıklama basın toplantısının duyurusunu yaptığımız andan itibaren şu ana kadar, gerek sosyal medyadan, gerek özel mesajlarla, gerek telefonla arayarak, gerekse yüz yüze gelerek iyi dileklerini, desteklerini bizlere inançlarını dile getiren, gösteren yüzlerce arkadaşımıza, dostumuza kentlimize ve son olarak beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan çalışma ekibime, aileme bir kez daha teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla tekrar selamlıyorum"

Gökmenoğlu'nun aday adaylığı açıklamasına: CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Sinop eski Belediye Başkanı Ali Karagülle, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ile diğer örgüt üyeleri ile çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.