Karaaslan, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililerle bir araya geldi. 

Halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiğdem Karaaslan, "hayır" cephesinin toplumu yanlış bilgilerle farklı yönlendirmeye çalıştığını belirtti. 
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin vesayetçilerin sisteminden kurtulacağını anlatan Karaaslan, şunları söyledi: "Yeni sistemle sadece cumhurbaşkanlığı makamını değil, aynı zamanda Meclisi güçlendiriyoruz. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı bir sabah uyanacak, böyle hafif de sinirli olacak ve diyecek ki (Ey muhtarlar kaldırıyorum bu muhtarlık müessesesini)'. Allah aşkına böyle bir şeyi söyleyen zihniyetin bu ülkede yaşadığına bile inanmak istemiyorum. Ya da bir milletvekili ile tartışacak ve diyecekmiş ki; 'Kapatıyorum Meclisi, milletvekillerini de feshediyorum'. Bu aziz millet zekasıyla dalga geçilecek bir millet değil. Tam tersine bu millet bazen siyasete ince ayar veren bir millettir."

Muhalefet partisinin hiçbir bildirisinin altında imzası yok
Çiğdem Karaaslan, halk oylaması sürecinde "hayır" cephesinde yer alan ana muhalefet partisinin hazırladığı bildiri ve broşürde imzası veya logosunun bulunmadığına işaret ederek, "İki yandan saçları örgülü tatlı bir kız çocuğu, arkasında bir güneş logosu ve 'hayır'. Peki bu 'hayır' diyen kim? Neden altına imza atılamayacak bir bildirinin içerisinde var oluyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Ana muhalefet partisinin, içinde gerçek bilgiler yer almayan bildirilerinin altına imza atmaktan çekindiğini dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti: "Biz diyoruz ki bizim iddiamız var. Bu iddiayı da dünden bugüne oluşturmadık. Bir sabah güneşli bir güne uyandığımızda 'Şu anayasayı falan değiştirelim' demedik. İlk kurulduğumuzdan bugüne kadar 'Artık Türkiye darbe anayasası ile yönetilecek bir ülke değil' dedik. Olmaması için elimizden geleni yaptık. Hala yapacaklarımız var mı? Evet var. Zaten siyaset sorunları çözüp, onları paketleyip rafa kaldırıp 'Bitti bu sorunlar' demek değil. Sorunlar çözüldükçe talepler artmakta. Sorunları karşılamak için yeni hedefler kurmaktayız ama hedefimiz hep aynı. O da daha güçlü, daha istikrarlı ve hakikaten her yönüyle gelişmiş bir Türkiye." 

Çiğdem Karaaslan, buradaki programın ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığını da ziyaret etti. 
Parti teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Karaaslan, partililerden 16 Nisan'a kadar tüm güçleriyle "evet" kampanyası için çalışmalarını istedi.

 
Editör: Vitrin Haber