TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Halkların Demokratik Partisi’nin geçtiğimiz günlerde  Bingöl'de meydana gelen olaylar ile  ilgili verdiği araştırma önergesi üzerinde bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasına başlarken kendisinden önceki konuşmacı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu eleştiren ERSOY yaşanan bunca tatsız olaylara rağmen olumsuz yaklaşımların devam ettiğini vurguladı ve “…elimizdeki sadece görünür bilgilere dayalı olarak birilerini suçlamak, hatta suçlu aramak, devlet katında suçluları aramak bize hiçbir şey katmayacaktır” dedi.
İşte, oldukça hararetli geçen ERSOY’un konuşmasından satırlar:

Ortak Akıl Yürütmeliyiz

“…Kobani bahane edilerek ülkemizde yaşatılan olaylarda lütfen… Yaklaşık 2.100 bina ve iş yeri yakıldı yıkıldı, yaklaşık 600 kamu binası yakıldı yıkıldı, binin üzerinde polis aracı, devlet aracı, ambulans yakıldı yıkıldı. Neyi protesto ediyorsanız edin, neyi ifade ediyorsanız edin, bu protestoları destekleyebilirsiniz de… Demokratik ülkelerde bunlar ancak ve ancak hukukun izin verdiği ölçülerde yapıldığı takdirde makbuldür. Ama, siz, Kobani olaylarını bahane ederek kafalarına maske takan, üzerlerine entari giyen, etek giyen insanların savunmasız, korumasız, çaresiz insanlara erkeklik taslayarak ortalığı yakıp yıkmasını kınamak yerine, bunlara sebep olan, bunlara meydan veren olayların bir daha olmaması için ortak akıl yürütmek yerine hâlâ "Cumhurbaşkanı şunu dedi de suçlu, Başbakan bunu dedi de suçlu." derseniz bir yere varamayız.


Bizim İçin Bütün İnsanlar Değerli

“Kobani sizin vicdanınız da bizim vicdanımız değil mi? Bütün Anadolu'nun vicdanı ama sadece Kobani değil -ayrıldığımız nokta burası- bayır bucak da bizim vicdanımız, Kerkük de bizim vicdanımız, Musul da bizim vicdanımız, Halep de bizim vicdanımız”...”Türkmen'e ne yapıyorsak, Arap'a ne yapıyorsak, Süryani'ye ne yapıyorsak Kobani'ye de onu yaptık ama bizim için insanların değerli olması için sadece Kürt olması gerekmiyor. Kürt'ün değerli olması için de sadece PKK'lı olması gerekmiyor, insan olması yeterli”

“Diyarbakır'da, Bingöl'de çözüm sürecinden bahsetmek kolaydır; ben Sinop'ta anlatıyorum” 

…“Biz bu ülkede yaşayan her vatandaşımızın eşit ve adil bir şekilde, Anadolu'nun öz evladı olarak yaşaması için yapmamız gereken neyse onu yapmanın mücadelesini veriyoruz. Ne olur, özellikle çözüm süreciyle ilgili, değerli milletvekilleri, artık samimiyetimizi sınamaktan vazgeçin. Ha vallahi de istiyoruz, ha billahi de istiyoruz.Bu kanlar akmasın, bu analar ağlamasın istiyoruz. AK PARTİ olarak belki risklerin en büyüğünü aldık. Diyarbakır'da, Bingöl'de çözüm sürecinden bahsetmek kolaydır; ben Sinop'ta anlatıyorum bunu, Kürt'le Türk'ün kardeşliğini, Anadolu'nun birliğinin, beraberliğinin bizim için ne kadar önemli olduğunu Sinop'ta anlatıyorum, Karadeniz'de anlatıyorum.”…”Samimi olmasak bu riski niye alalım biz? Esas riski alan biziz ama bütün bu olayları bahane ederek, her vesileyle "Çözüm süreci şöyle, istiyorsanız böyle, istemiyorsanız böyle…". İstiyorsak, çözüm sürecinin devam etmesini istiyorsak sokak siyaseti dilinden hepimizin vazgeçmesi lazım. Kardeşliğin dili neyi gerektiriyorsa, hukukun dili neyi gerektiriyorsa, insanlığın dili neyi gerektiriyorsa ne olur onu konuşalım.”


ERSOY’un oldukça hararetli yer yer sert çıkışlar içeren konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

TIKLA İZLE VİDEO













Editör: Vitrin Haber