AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; "Kürtajı kolaylaştırdıkça hamile kalma yaşı çocuk yaşlara kadar iniyor. Bu kadar kolaylaştırıcı olmaması lazım" dedi.  

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, kürtaj yasası hazırlığına karşı Sinop'ta ki kadın platformu tarafından yapılan eylemi değerlendirdi. Protestoları gerektirmeyen bir düzenlemenin ortaya çıkacağına inandığını belirten Ersoy; "Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Henüz kürtajla ilgili koyacağımız sınırlamaların ana hatları çok fazla ortaya çıkmadı. Bizim buradaki hedefimiz, insanların tercihleri ile ilgili bir düzenleme yapmaktan ziyade, daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek. Sorumsuzca ve yaygın şekilde uygulanan kürtaj ve sezaryen uygulamalarının kadınların sağlıkları ve doğurganlıkları üzerinde engeller oluşturduğunu, bunun doğru olmadığını, giderek çocuk sayısının azaldığını ve toplumumuzun yaşlanmaya yüz tuttuğunu görüyoruz. Başbakanımızın özellikle hassasiyet gösterdiği nokta bu. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği referansla toplumun tercihleri doğrultusunda düzenleme yapmak açısından önemli. Elbette laik bir devlette Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvasına göre kanun düzenlenmez. Ama toplumunun yüzde 99'u Müslüman olduğu bir ülkede de, bu referanslar düzenleme yapılırken dikkate alınır. Ama esas itibariyle annelerin daha sağlıklı üremelerinin önünü açmaktan ibaret. Burada yoksa tümüyle kürtajın yasaklanacağı, kürtaj yapmayı vicdani ve ahlaki zorunluluk olarak görmemizi gerektiren durumlarda da kürtajın asla yapılmayacağını düşünmüyoruz. Sadece kürtaj için karar verilmek istendiğinde, bunun bir takım zorunluluklarının oluşmuş olmasını düşüneceğiz. Birde süresini kısaltacağız. Yani 15-16 yaşlarında ki çocukların bu tür hikayelerini sürekli dinlemek, bir toplumun sağlıklı gelişimi açısından hakikaten hoş değil. Bunları da dikkate almamız lazım. Kolaylaştırıcı oldukça hamile kalma yaşınız oldukça aşağılara iniyor. Çocuk yaşlara kadar iniyor. Bu kadar kolaylaştırıcı olmaması lazım. 

Başbakanımızın ifade ettiği hususların çerçevesinin oluşturulması çalışmaları devam ediyor. İnsanların belki de bu kadar ağır karşı çıkmalarını, protesto etmelerini gerektirmeyecek bir düzenleme ortaya çıkacak" dedi.

Sinop'ta gerçekleştirilen eylemin, demokrasinin en güzel örneklerinden olduğunu dile getiren Mehmet Ersoy; "Demokratik toplumlarda, bu tür eylemler, demokratik olgunluğun bir göstergesidir. Elbette ki insanlar bir şekilde karar vericilerin dikkatini üzerlerine çekmeyi ve onları kendi düşünceleri doğrultusunda etkilemeyi bu yolla sağlamaya çalışırlar. Bu da son derece doğru ve sağlıklı bir yöntem. Dolayısıyla bu tür toplantıları salonlarda yapsalar, ne gazeteciler haber yapar, ne de bizim ruhumuz duyar. Ama Sinop meydanında taleplerini ifade ettiklerinde hepimiz duyuyoruz ve hepimizin dikkatini çekiyor" diye konuştu.


Editör: Vitrin Haber