AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Durağan Adliyesi’nin kapatılma kararından geri dönüldüğünü söyledi. 

Ersoy, kararın iptal edilmesinin geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Denizcilik bakanı Binali Yıldırım’a yapılan protestoyla alakası olmadığını belirtti. Parti binasında protesto yapanları eleştiren Ersoy; “Hic kimse kolay yoldan fırsatları degerlendirme uyanıklıklarına prim vermesin. Hiçbir yerde siyaset adamları ağır protestolara maruz bırakılmamış, ama 44 ilçede karardan dönülmüştür” dedi.
      
AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Durağan Adliyesi’nin kapatılmasının iptaline ilişkin HSYK kararını değerlendirdi. Ersoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bugün açıkladığı karar ile adliyeleri birleştirilen 146 ilçeden 44 ilçenin birleştirilme kararları iptal edilmiştir. Durağan ilçemiz de bunlardan biri olmuş, malesef Erfelek'le ilgili karar iptal edilmemiştir. Erfelek’le ilgili üzüntülerimi ifade ederken, Durağan kararı ile söylenecek tek şey yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür. Bazı ilçeler ile ilgili kararın yanlışlığına inanan milletvekilleri yapılan hatayı anlatmış ve karardan geri dönülmesi sağlanmıştır. 

‘Uyanık Geçinenlere Pirim Vermeyin’
Ben de adalet ve hakkaniyet duyguları içinde bu gayretin içinde oldum ve netice tecelli etti. Hic kimse kolay yoldan fırsatları değerlendirme uyanıklıklarına prim vermesin lütfen. İlk gün söylediğim gibi hiç tepki olmasaydı da yapılması gereken yapılacaktı. Nihayetinde bize yakışan doğruyu yapmaktı. Nitekim Türkiye genelinde adliyesi birleştirilen hiçbir ilçeden Durağan ilçemizin gösterdiği tepki gösterilmemiş, siyaset adamlarına o denli ölçüsüz saldırılmamış, ağır protestolara maruz bırakılmamış, ama 44 ilçede karardan dönülmüştür. Demek ki her şey bağırmakla olmuyor bu ülkede. Bazı hemşerilerimizin bunu daha iyi anlamış olmalarını, saygı ve diyaloğun da birçok sorunu çözebileceğini görmüş olmalarını ümit ederek hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber