AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı 5. olağan Genel Kurulu yapıldı. Bir düğün salonunda yapılan genel kurula tek liste halinde katılan Ferhat Yıldız, 165 delegenin oyunu alarak başkanlığa getirildi.

Kongrede konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Ersoy konuşmasında Türkiyenin zor bir dönemden geçtiğini ve ülkenin emin kaptanların elinde olduğunu ifade ederek  "Emin olunki iyi ki o kaptanlar var..Çok zor, ağır günlerden geçiyoruz" dedi.

Çözüm süreci konusunada değinen ERSOY sözlerinde:"Müsterih olun bizim olduğumuz hiçbir yerde Ak Parti Kadrolarının olduğu hiçbir yerde hiç kimse bize bu ülkenin bu milletin istikbali ile ilgili hiçbir dayatmada bulunamaz" diye konuştu.

Mehmet Ersoy konuşmasında ayrıca şunları kaydetti:

"Türkiyeyi gerçekten çok zor, bu kadar fırtınalı, bu kadar dalgalı, bu kadar kayalıklı bir denizde yolunu alan bir gemi kabul edersek çok emin bir kaptanların elinde. Onlar sayesinde belki sarsılıyoruz, belki zaman zaman üzüldüğümüz anlar oluyor belki zaman zaman bu niye böyle oluyor dediğimiz anlar oluyor ama emin olunki iyi ki o kaptanlar var..Çok zor, ağır günlerden geçiyoruz, bütün coğrafyamız öyle İslam  Dünyasının bir buçuk milyarı kan ağlıyor. Herkez üzgün, herkez çaresiz. Herkezin tek bir umudu var Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Türkiye.Elbetteki bütün bunların karşılığında da bütün dünyanın bir hedefi var o da Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Türkiye. İşte  bütün bu olumsuzluklara yaşadığımız bu hengamelere karşı, ağır darbelere karşı  biz bu gemiyi sukunetle limanına ulaştırmaya çalışıyoruz. Onun için zaman zaman milli hassasiyetleri yüksek bölgelerde, Karadenizde, bizim coğrafyamızda, Sinop'umuzda Boyabatımızda bunlar çok istismar edilir, çözüm süreci idi, Kobaniydi peşmergeydi.. Değerli kardeşlerim bu kadar yapılan mücadeleye rağmen Türkiye'yi bu ateş çemberinin içine çekemedilerse, Türkiye'yi savaşın bir tarafı yapamadılarsa hiç kimse amacına ulaşamamış demektir. Biz İşimizi doğru yapıyoruz demektir..."

"...Ne Kobani oyunları, ne peşmerge oyunları ne PKK'nın iki yüzlü katil çehresi bizi Türkiye'de 77 Milyonla birlikte birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşamamıza engel olamayacak. Kim ne derse desin, kim ne isterse istesin; biz hiç kimseye birşey vermek, hiç kimsenin gönlünü yapmak için çözüm süreci demedik. Hiç bir haini şımartmak için çözüm süreci demedik. Biz Allah rızası için 30 yıldır bu ülkenin ayaklarına pranga olmuş, yüz milyarlarca dolar bedel ödemiş, 50 binin üzerinde anayı ağlatmış 3 milyonun üzerinde insanı evinden köyünden etmiş, 3 binin üzerinde köyün yakılmasına, yıkılmasına neden olmuş Mersin'i, Adana'yı, İzmir'i, Manisa'yı, Aydın'ı, İstanbul'u nerde ise bir Güneydoğu ili haline getirmiş bu ağır tablodan, bu acı tablodan bütün ülkemizi kurtarmak için biz istedik.

Onun için hiç kimsenin bize çözüm süreci adına bir şey dayatmasına, bu ülkenin birliğiyle, bütünlüğüyle ilgili  Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıyla tekliği ile ilgili, yönetim şekliyle ilgi hiçbir şey dayatmasına izin vermemiz asla ve asla mümkün değildir. Sadece ve sadece tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak altında kardeşçe yaşamak içindir.Bunun mücadelesini veriyoruz. Müsterih olun bizim olduğumuz hiçbir yerde Ak Parti Kadrolarının olduğu hiçbir yerde hiç kimse bize bu ülkenin bu milletin istikbali ile ilgili hiçbir dayatmada bulunamaz"

AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu'da, yaptığı konuşmada, "Bugün kürsüye bir veda konuşması için çıkmadım. Önceki ilçe başkanlığımdan sonra da hep partimizin bir tarafında oldum. Çünkü yılların sıkıntıları ve kokuşmuş bir düzenden, istikrarsızlıktan sonra umut ışığı olarak doğan AK Parti'miz milletimize bir sıcaklık, bir umut olmuştur. Ben gelip geçici olan bir makama veda ediyorum. Hizmet ve fedakarlık gerektiren her işte buradayım. Biriz ve beraberiz. Eksik oldu, gedik oldu ama kasten yanlışa hiçbir zaman düşmedim. Bize güvenenlerin yüzüne kara çıkarmadım" dedi


TIKLA İZLE VİDEO
















Editör: Vitrin Haber