TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy TBMM Genel Kurulunda konuştu. Çözüm sürecinin önemine değinen Ersoy, “Çözüm sürecini provoke etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nun 7. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in  yönettiği birleşimde HDP grubunun, Bingöl'de meydana gelen saldırı ve çatışma olaylarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü ancak AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Genel Kurulda söz alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, ülkede yaşanan Kürt sorununa ve çözüm sürecine değindi. Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde binlerce bina ve aracın tahrip edildiğini, masum insanlara saldırı düzenlendiğini anımsatan Ersoy, "Siz bunları kınamak yerine hala 'hükümet suçlu' derseniz bir yere varamayız. Sadece Kobani değil Musul da Kerkük de Halep de bizim ortak vicdanımız” dedi.  

İnsanların değerli olması için sadece Kürt olması gerekmediğini; Kürt'ün değerli olması için de sadece PKK'lı olması gerekmediğini, insan olmasının yeterli olduğunu vurgulayan Ersoy, bütün insanlığa sahip çıkmak adına 2 milyona yakın Suriyeliye Anadolu'nun gönlünü, bağrını açtıklarını kaydetti.

AK Parti olarak belki risklerin en büyüğünü aldıklarını belirten TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "Diyarbakır'da, Bingöl'de çözüm sürecinden bahsetmek kolaydır; ben Sinop'ta anlatıyorum bunu, Kürt'le Türk'ün kardeşliğini, Anadolu'nun birliğinin, beraberliğinin bizim için ne kadar önemli olduğunu Sinop'ta anlatıyorum, Karadeniz'de anlatıyorum. Elbette ki çözüm sürecini de provoke etmek isteyen, kardeşliğimizi, birliğimizi de provoke etmek isteyen birileri bunu istismar edecek. O zaman, her şeyden önce siyaset diline dikkat etmek zorunda. Eğer kardeşliğimizi arıyorsak, eğer bundan gerçekten ümitliysek ve gerçekten samimiysek, lütfen, artık canı sıkılan hemen düdüğü çalıp milleti sokağa teşvik etmesin. Bu millet birlik içinde yaşamak istiyor, beraberlik içinde yaşamak istiyor ama huzur içinde yaşamak istiyor. Niye eylemleri, olayları bu kadar kınıyoruz da o maskeli, entarili, erkeklik taslayan sahtekârları kınamıyoruz? Bugün devletin bütün birimleri, adliyesiyle, idaresiyle olayın ortaya çıkması için her türlü incelemeyi yapıyorlar, yapmak zorundalar. Hukuk zaten bir gizlilik kararı koymuş. Bu süreçte bir araştırma komisyonu kurmanın doğru olmadığını ama tatmin olmazsak, yetersiz olursak bir komisyonun da gerektiğinde kurulabileceğini ifade ediyorum" şeklinde konuştu.
Ak Parti Sinop Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde binlerce bina ve aracın tahrip edildiğini, masum insanlara saldırı düzenlendiğini anımsatarak, "Siz bunları kınamak yerine hala 'hükümet suçlu' derseniz bir yere varamayız. Sadece Kobani değil Musul da Kerkük de Halep de bizim ortak vicdanımız. 
Editör: Vitrin Haber