Hafta sonunu Sinop'ta geçiriyor olan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mehmet ERSOY  partisi tarafından düzenlenen ilçe danışma meclisi toplantılarında (Ayancık, Boyabat) gündemdeki Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
ERSOY yapmış olduğu konuşmalarında partilerine muhalif kesimlerin çıkarttıkları ortak aday için "Bu Aday ne CHP'nin adayıdır, ne MHP'nin adayıdır. Bunların genel başkanları sadece kendilerine verilen ismi anons eden zavallı kuklalardır" dedi ve önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi için de  "Bu seçim küresel güçler ve onların işbirlikçileriyle, Amerika’nın, İngiliz’in, İsrail’in, CNN’in, BBC’nin, Paralelin, Haşhaşinin, Aydın Doğan’ın, yerli baronların, faizcilerin, lobicilerin, kendi çıkarı için ülkesini feda etmeye hazır bütün çıkarcıların istediği ortak adayla, milli ve yerli, tümüyle halkının adamı olan bir adayın orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil etmesini isteyenlerin bir seçimi olacaktır. İnanıyoruz ki, Büyük Milletimiz bu tezgahı net olarak görmektedir. Bu ihanet çetelerinin hiçbir zaman milletimizin hayrına bir işte bir araya gelmediğini bilerek yerini belirleyecek, Osmanlının son döneminde olduğu gibi tek vücut olan emperyalistler ve onların işbirlikçileriyle aynı safta yer almayacaktır" şeklinde konuştu

ERSOY konuşmasında şunlarıda kaydetti:

"Kıymetli Kardeşlerim,
Ne olur bu noktaya dikkat ediniz! Kemal Kılıçdaroğlu iki ay süren istişarelerde bulundu, Siyasi Partileri ziyaret etti, STK’larla, sanatçılarla, iş dünyasıyla, milletvekilleriyle, parti yöneticileriyle bir araya geldi, hepsiyle konuştu anketler yapıldı. Bir Allah’ın kulu bile Ekmeleddin İhsanoğlu demedi. Kendi Genel Başkan Yardımcılarının, Grup Başkanvekillerinin bile aklına gelmeyen, ismini bilmedikleri birisini bütün bu istişare kaynakları söylemediyse kim söyledi?
Kimse söylemediyse Kılıçdaroğlu’nun bu kişiyle hayatında 15 dakika sohbet etmişliği var mıydı?
Bu da yoksa adını bilmediği, 15 dakika bile sohbet etmediği bir kişinin iki aydır anlattığı nitelikleri taşıdığını nasıl tespit etti?
Bu ismi eline kimler verdi de ona tıpış tıpış anons ettirdiler? 
Peki ne oldu da bize biatçı diyenler, liderimize diktatör diyenler Dut Yemiş Bülbüle Döndüler?
Değerli Kardeşlerim,
İşin özü budur, siyasete halkın talep ve beklentileriyle bir yere gelemediyseniz, hep birilerinden medet umarsanız, ömrünüz  diyet ödemekle geçer. Halkına güvenmeyip, kasetlerden, kasetçilerden, şantajcılardan, ahlaksızlardan yardım dilenenler ömürlerini diyet ödemeye adamak zorunda kalırlar.
Ne ilkeniz kalır, ne duruşunuz kalır, ne sosyal demokratlığınız kalır, ne adamlığınız kalır. İşte öyle tezgâh Amerika’da kurulur, Pensilvanya kulağınızı çeker, haddinizi bildirir, Kahire’de doğmuş, El Ezher’de hocalık yapan, adını bile söyleyemediğiniz birisini aslan sosyal demokratlara tıpış tıpış Cumhurbaşkanı adayı anons ettirirler.
İşte bizim için de mesele buradadır."




Editör: Vitrin Haber