Erfelek ilçesinde Belediye Başkanlığı için aslen Erfelek'in Horzum köyünden olan Sinoplu İs Adamları Derneği Genel Sekreteri Barbaros Baltacı'nın adı kulislerde seslendiriliyor.

Özellikle AK Parti'nin kurucu il başkan yardımcısı olarak önemli çalışmalara imza atması gazeteci olarak bürokrasiye hakimiyeti ve tüm kesimlerle iletişiminin iyi olması Sinoplu Is Adamları Derneği Genel Sekreteri olarak bir çok önemli projede imzası olması  Barbaros Baltacı'nın ismini ön plana çıkarıyor. Baltacı ailesinin Erfelek'''te hatırı sayılır bir oy oranına sahip olması da Barbaros Baltacı'nın aday olma ihtimalini güçlendiriyor.

Siyasi kulislerde ve tabanda adı sıkça telaffuz edilen Barbaros Baltacı'nın böylesi bir gelişme karşısında nasıl bir tavır takınacağı merak edilirken konu ile ilgili gelişmeleri önümüzdeki dönemde netleşecek.

PARTİ HENÜZ NET DEĞİL
Özellikle İstanbul'da bulunan derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının Barbaros Baltacı'nın aday olmasını istedikleri belirtilirken, hangi partiden aday olacağı konusunun ise henüz netlik kazanmadığı kaydediliyor.

Barbaros Baltacı uzun süre Sinop'ta gazetecilik yaptı. Ulusal medya kuruluşlarında önemli görevlerde bulunan Barbaros Baltacı, son 10 yıldır uluslararası şirketlerde yönetici olarak görev yapıyor. Sinop STK organizasyonları ve diğer organizasyonlarda profesyonel sunucusunda yapan Barbaros Baltacı halen Sinoplu İs Adamları Derneği Genel Sekreterliği ve Kızılay Küçükçekmece Şubesi Genel Sekreterliği görevlerine de devam ediyor.