Erdinç Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. 

Erfelek Belediye Başkanı MUzaffer Şimek'in oğlu, DSİ mühendislerinden 42 yaşındaki Erdinç Şimşek, bu gün CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek,  7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı. Daha önce açıklama yapan diğer aday adayları ile partililerin katıldığı toplantıda konuşan Erdinç Şimşek birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Konuşmasına daha önce partiye büyük emekleri geçen ve ahirete intikal eden Hüseyin Keskin, Hasan Ozan ve Hasan Belovacıklı’yı rahmetle anarak başlayan Şimşek; "Yitirdiğimiz tüm partililerimizi huzurlarınızda saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Ayrıca bugün, özel bir gün, 14 Şubat sevgililer günü. Hepinizin sevgililer gününü kutluyor; sevgi ve dostluk dolu bir dünya diliyorum" dedi.

Ardından kendini tanıtan Şimşek; "21 Ağustos 1973 Sinop doğumluyum. DSİ’de Mühendis olarak çalışmaktayım. Emek demokrasi mücadelesi veren sendikalarda ve meslek örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği de dahil olmak üzere çeşitli aktif görevler üstlendim. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım" diye konuştu. 

Konuşmasında iktidara yüklenen Erdinç Şimşek konuşmasına şöyle devam etti; "İktidar; toplum üzerindeki baskıyı gün geçtikçe arttırmakta, kendisine yönelik en ufak bir eleştiriye bile tahammül edememekte, her şeye darbe teşebbüsü demekte ve tepkileri en acımasız şekilde bastırmaktadır. Kendine sürekli yeni yeni düşmanlar yaratmaktadır.  Ayrıca iktidar; her türlü ayrıştırıcı dili kullanmaktan çekinmemekte, toplumu birbirine düşürmeyi, toplumda kavgalar çıkarmayı, insanları birbirine düşman etmeyi, adeta kendi siyasi yaşamının devamı için gerekli görmektedir. İktidarın bu ayrıştırıcı dili, bu kutuplaştırıcı dili toplumda onarılmaz yaralar açabilir. Bunun işaretleri artık toplumda belirmeye başlamıştır. Türkiye’yi getirdikleri bu nokta; çok tehlikeli bir noktadır. Sevgili CHP’liler; Ekonomik ve siyasi zulümden artık iyice bunalmış olan ve ülkemizin hızla karanlığa sürüklendiğinden endişe duyan halkımız, kendisini çaresizlik içerisinde hissetmekte ve bu durumdan kurtulmak için bir çıkış yolu aramaktadır. İşte; önümüzdeki genel seçim AKP iktidarından bu ülkeyi kurtarmak adına, tarihi bir fırsattır. Hepimize büyük görevler düşmektedir. İşsizliğin, yoksulluğun, yolsuzluğun, rüşvetin, hukuksuzluğun ve baskıların olmadığı bir Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden inşa etmek CHP’liler, Atatürkçüler olarak bizim bu ülkeye borcumuzdur. Şahsım olarak bu anlamda kendimi sorumlu hissediyor ve bu sorumluluk duygusu içerisinde Sinop’umuza hizmet etmek ve katkı sunmak üzere CHP’den Sinop milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunuyorum. Kendimi sizlere, bu çatıya, Ulu Çınar Cumhuriyet Halk Partisine emanet ediyorum.  Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için CHP’den Sinop Milletvekili Aday Adayı olduğumu sizlere ve değerli basın emekçilerimiz aracılığıyla tüm Sinop kamuoyuna duyuruyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

Yapılan konuşma ardından, Erdinç Şimşek diğer aday adayları ile birlikte objektiflere poz verdi. 

Editör: Vitrin Haber