Bu ruhunun devam etmesi için Kılıçdaroğlu’nun miting alanında 12 başlık altında dile getirdiği konuların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Altay “İktidar partisi bu şoku atlattıktan sonra yeniden çoğunluğun, gücün verdiği bir nevi şımarıklık denebilecek bir tutum alırsa, Yenikapı ruhu doğmadan ölmüş, başlamadan bitmiş olur” şeklinde konuştu.

Altay, “Biz Türkiye’nin esenliği için, demokrasimizin bundan sonra hiçbir şekilde kesintiye uğramaması için ülkenin ihtiyacı olan bu işbirliği ve birlik ruhuna katkı sunmak isteriz” ifadelerini kullandı.
Liderlerin birlikte çay içtikleri ortamda kendisinin de bulunduğu anlatan Altay “Orada liderler birbirlerine karşı samimi, sempatik bir dil kullandılar” derken CHP Lideri’nin miting sonundaki selamlamaya katılmamasının gerekçesini de şöyle anlattı: “Programda yoktu. Alanda bulunan makam minibüsüne bindiğimizde Genel Başkan’ı, sahneye davet eden anonsu duyduk. Büyük bir izdiham vardı. Genel Başkan, minibüsten inip sahneye gitse yetişemeyecekti. O yüzden alandan ayrılmaya karar verdik.” CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, “15 Temmuz gecesi Türk siyasetinin yüz akıdır. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir” şeklinde konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber